Kosztercsi Kolis Konyhája - Szerelemgyerek
Az ünnepek után gyakran előfordul, hogy rengeteg kaja marad, ami abban a valójában, amiben napokig fogyasztottuk már annyira nem kívánatos. Nyilván nem a bejglit fogjuk összekeverni a húslevessel... Ettől valami sokkal finomabbat hoztam.
Szalonnás laska
Hozzávalók:
* Két marék vastagmetélt
* Végtelen mennyiségű füstölt sonka (nem kell feltétlenül főtt)
* Végtelen mennyiségű szalonna
* 1 közepes fej vöröshagyma
* Egy kis kocka sajt
*1 kis tejföl
Első lépésként főzzük meg a tésztát sok vízben, ami legyen enyhén sós, és rakjunk bele egy kevés olajat a leragadás meggátolásaként. (Ez ilyen butított verzió lesz, mert rájöttem, hogy gondolnunk kell azokra is, akik még életükben nem főztek tésztát (igen van ilyen!)).
Eközben kockázzuk fel a sonkát, a szalonnát, a hagymát, és egy kis fűszervajon kezdjük el pirítani őket. (Nem kell sok, mert a szalonna úgyis enged magából zsiradékot.)
Ha megfőtt a tésztánk, jól szűrjük le, és öntsük a serpenyőbe a többi hozzávalóhoz, amíg jól fel nem pirul. Gyakran kavargassuk, mert hamar letapad! Amikor már majdnem kész reszeljünk rá egy kis sajtot, és jól forgassuk össze a tésztával.
Ha kész tegyük egy kis tejfölt a tetejére!
Nagyon finom, és gyors!
Jó étvágyat!
Szalonnás laska
Hozzávalók:
* Két marék vastagmetélt
* Végtelen mennyiségű füstölt sonka (nem kell feltétlenül főtt)
* Végtelen mennyiségű szalonna
* 1 közepes fej vöröshagyma
* Egy kis kocka sajt
*1 kis tejföl
Első lépésként főzzük meg a tésztát sok vízben, ami legyen enyhén sós, és rakjunk bele egy kevés olajat a leragadás meggátolásaként. (Ez ilyen butított verzió lesz, mert rájöttem, hogy gondolnunk kell azokra is, akik még életükben nem főztek tésztát (igen van ilyen!)).
Eközben kockázzuk fel a sonkát, a szalonnát, a hagymát, és egy kis fűszervajon kezdjük el pirítani őket. (Nem kell sok, mert a szalonna úgyis enged magából zsiradékot.)
Ha megfőtt a tésztánk, jól szűrjük le, és öntsük a serpenyőbe a többi hozzávalóhoz, amíg jól fel nem pirul. Gyakran kavargassuk, mert hamar letapad! Amikor már majdnem kész reszeljünk rá egy kis sajtot, és jól forgassuk össze a tésztával.
Ha kész tegyük egy kis tejfölt a tetejére!
Nagyon finom, és gyors!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése