Egy rajongás összetörése

Amikor az ember kedvencet választ magának (mármint zenében, irodalomban, filmből, stb.) soha nem tudhatja igazán az az ember milyen. Egy leképezésébe "szeret bele". Egy képbe, amit a kedve szerint formál. Egy dalszövegbe, egy arcba, egy cinkos kacsintásba.

Amikor egy ilyen kedvenc felfedi az igazi arcát, az általában egy rohadt nagy pofára esést eredményez. Mert a mutatott kép, mindig más - ezt tudjuk. De mennyire szörnyű az, hogy valakiről, akit piedesztálra emelsz, kiderül, hogy ugyanolyan barom, mint a legtöbb "halandó" ember.

Amikor valaki, akit istenítesz, közli, hogy, amivel te foglalkozol az egy szar, a legrosszabb érzés. Ettől megalázóbbat elképzelni sem tudok. De hadd ne beszéljek rébuszokban, itt van a levél neki.

Kedves E.!

      Nagyon rég szerettem volna beszélni veled. Úgy Isten igazából, amikor egyikőnk sincs illuminált állapotban. Én nagyon reménykedtem benne, hogy ez most sikerülni fog. De nem sikerült.

      Te esélyt sem adtál erre az egészre! Te egyszer csak a semmiből közölted, hogy nem vállalod velem az interjút, mert neked nem tetszenek a videóim. Elfogadom. Rendben van. De indokold meg. És ne bújj a hatalmas napszemüveged, meg a fullcaped mögé, és ne hagyj kétségek között. Ne merészeld azt csinálni, hogy nem indoklod meg, miért nem vagy hajlandó velem beszélni.

      A többiek azt mondták celeb lettél. Mondjak valamit? Ha ez igaz, akkor undorodom tőled! Egy igazi underground rapper soha nem lehet celeb! Nem engedheted meg magadnak! Mert TE nem magadért vagy, hanem a közönségért. Azért, hogy őket "kiszolgáld". Nem lehetsz egy önző fasz! És bocsánat, hogy ilyen illetlenül beszélek, de igenis, egy önző fasz vagy! Egy interjút nem vállalni a VIVA TV-n, vagy az RTL Klubnál, azt mondom talán. De nem vállalni egy interjút egy underground fesztivál felé, mérhetetlen hozzá nem értésre és gőgösségre vall.

      Mondok még valamit, így a végén: tudom, hogy csak egy vagyok a sok közül, de ezt a rajongót elvesztettétek. És lehet nekem jobban fáj, mint nektek, de nem szerethetek valakit, aki már nem az, aki. Most szakítok!

Maradok tisztelettel:

Kovács Eszter Csilla
Kosztercsi


A kép magánarchívumból való.

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán


Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

"Hé! Nem azt a lányt húztad jobbra Tinderen?"