KKK - A húsvéti sonka újrahasználása
A KKK, most rendhagyó cikkel jelentkezik, ugyanis most Kosztercsi kisvárdai Konyhája lendül akcióba, és nem hagyja elveszni a megmaradt húsvéti sonkát!
Mert hányszor járunk úgy, hogy sokkal több sonkát vásárolunk, mert "Jaj, mit fognak enni a vendégek?!", aztán meg húsvét után csak rakosgatjuk a hűtőben a megmaradt húst, hogy majd kutyák martalékává legyen!
NA nálunk nem lesz, bármennyire is imádjuk az egyetlen kis Tökfej Daginkat. Úgy döntöttem kezembe veszem a sorsom, és a húsvéti sonkát, és rittyentek valami zseniális vacsorát hőn szeretett családomnak.
A helyzet nem egyszerű, ám annál nehezebb, mert Édesanyámat a dietetikus szinte mindentől eltiltotta. Nem ehet disznóhúst, cukrot, búzalisztet, tejterméket, meg a szokásos dolgokat, amitől egy dietetikus eltilthat egy embert. Szóval egyértelmű, hogy készülnie kell, egy végtelenül vega verziónak a kajából.
Úgy döntöttem, jó magyar ember leszek, és csinálok egy jó nagy adag tepsis krumplit.
Egy vega tepsis krumplit, és egyet, ami minden földi jóval, és természetesen a húsvéti sonkával lesz megpimpelve.
Hozzávalók:
*krumpli
*hagyma
*húsvéti sonka / cukkini (a vegáknak)
*sajt (a vegáknak nem)
*kevés olívaolaj a tepsi aljára (a vegáknak is)
*só
*bors
*majoránna, oregáno, bazsalikom és curry, mert ezek minden kajába kellenek
Irtózatos, propeller gyorsasággal össze kell vágdosni mindent, és aztán tepsibe dobálni. Igazából tényleg ennyi a menet. Sütőbe be, kevés vizet alá (kb. egy pohárnyi) és amikor már aranybarna a teteje, akkor jöhet ki. Miután meghűlt fogyasztható (nálunk ilyenkorra már a fele elfogy!)
Ha még maradt sonkátok, ne habozzatok, csináljatok Ti is tepsis krumplit!
Mert hányszor járunk úgy, hogy sokkal több sonkát vásárolunk, mert "Jaj, mit fognak enni a vendégek?!", aztán meg húsvét után csak rakosgatjuk a hűtőben a megmaradt húst, hogy majd kutyák martalékává legyen!
NA nálunk nem lesz, bármennyire is imádjuk az egyetlen kis Tökfej Daginkat. Úgy döntöttem kezembe veszem a sorsom, és a húsvéti sonkát, és rittyentek valami zseniális vacsorát hőn szeretett családomnak.
A helyzet nem egyszerű, ám annál nehezebb, mert Édesanyámat a dietetikus szinte mindentől eltiltotta. Nem ehet disznóhúst, cukrot, búzalisztet, tejterméket, meg a szokásos dolgokat, amitől egy dietetikus eltilthat egy embert. Szóval egyértelmű, hogy készülnie kell, egy végtelenül vega verziónak a kajából.
Úgy döntöttem, jó magyar ember leszek, és csinálok egy jó nagy adag tepsis krumplit.
Egy vega tepsis krumplit, és egyet, ami minden földi jóval, és természetesen a húsvéti sonkával lesz megpimpelve.
Hozzávalók:
*krumpli
*hagyma
*húsvéti sonka / cukkini (a vegáknak)
*sajt (a vegáknak nem)
*kevés olívaolaj a tepsi aljára (a vegáknak is)
*só
*bors
*majoránna, oregáno, bazsalikom és curry, mert ezek minden kajába kellenek
Irtózatos, propeller gyorsasággal össze kell vágdosni mindent, és aztán tepsibe dobálni. Igazából tényleg ennyi a menet. Sütőbe be, kevés vizet alá (kb. egy pohárnyi) és amikor már aranybarna a teteje, akkor jöhet ki. Miután meghűlt fogyasztható (nálunk ilyenkorra már a fele elfogy!)
Ha még maradt sonkátok, ne habozzatok, csináljatok Ti is tepsis krumplit!
A vega tepsis krumpli (Igen, az egy villa. Egyenesen a tepsiből. Kovács virtus) |
Gyönyörű olvadt sajt, a még szebb tepsis krumplin (a kép is egy krumplival készült.) K.
A kép magánarchívumból való.
Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon
Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése