CS.A.K. design, már másodjára


A Cselekvő Alkotók Közössége nem hagyja dizájn nélkül Debrecen népét! A Debreceni Kőr Dáma Egyesült jóvoltából már másodjára szervezték meg a Déri Múzeumban azt a design vásárt, amivel mindenki jól jár:

az alkotók bemutatkoznak, a vevők pedig egyedi darabokkal gazdagoknak.

Az ajtótól balra Szabó Erzsó nemezei vártak minket. Erzsó a legutóbbi standját is felül tudta múlni: a télies fejpántokat nyári virágkoszorúkra cserélte, a vastagabb holmikat selyemmel kevert nemezre váltotta.



Mellette Gabillustrator, és az oly’ kedvelt kisrókás illusztrációk sorakoznak arra várva, hogy valaki befogadja, és hazavigye őket. Most már pólón és vászontáskán is!



Gabi mellett az új kiállítónak számító Charisz M., aki facsokornyakkendőt kínál, nemcsak a férfi vásárlóknak, hanem mindenkinek, aki a viseletében szeretne Elrugaszkodni a megszokottól! Őt azért is kíséri nagy halleluja, mert így már nem Turi Attila az egyetlen férfi a CSAK-ban!



A sarokban Ursuslupus és a gumimatracból, biciklibelsőből és sátorból készült kollekció, csokornyakkendő, tárca, de még táska is megtalálható itt, az újrahasznosítás szerelmeseinek nagy örömére.



Soós Dóra és a Weall, az egyik legfiatalabb márka, de újra nagyon szép színekkel jelent meg. Egyedi költemények sorakoznak nem csak a fogason, de magán a tervezőn is. Mosolyogva mutatja, hogy hogyan is mutatnak ruhái hús-vér modellen.



Dóra szomszédja, az egyik leghíresebb kiállító a nagy FaludiG. Aki nincs otthon ebben a témában, könnyen gondolhatja, hogy egy gengszter rapperről van szó, de igazából Faludi Gabriella neve, nagyon jól csengő márka a szcénában. Az üvegékszerek most is nagyon stílusosan vannak elrendezve, szinte vonzzák az embert, hogy vásároljon.



Mellette a ByAt névre hallgató márka, és megálmodója Turi Attila árulja betonból készült ékszereit, amik még mindig szuper stílusosak, és szuper egyediek! Mert ki mondhatja még el magáról, hogy betont visel magán?!



Az Artkomkom figurái vidám mintás fabábuk, amik bármilyen íróasztalt, szekrényt, polcot derűsebbé tehetnek. Az asztronauták különben egy installáció tagjai. Mindannyian testvérek, de nincs közöttük két egyforma, így a vásárló biztos lehet benne, hogy egyedi termékhez jut.



A terem jobb végében a hatalmas CS.A.K. Design fotófal, amely előtt bárki lefotózhatja magát, és pózolhat az itt vásárolt termékekben, és ha szerencséje van, Huszti Kitti portréfotós képet is készít róla.



Az egyik workshop a TengerCake cukorvirágainak elkészítése, amihez csak kitartás és kézügyesség szükséges. A végeredmény pedig nem csak szép, hanem finom is!




Mellettük a Csajbok házaspár termékei várják az érdeklődőket. A Heverde névre hallgató vállalkozás babzsákfotelekkel foglalkozik, amelyek amellett, hogy végtelenül kényelmesek, könnyen tisztíthatóak, és mind egyedi kérésre készülnek. Úgyhogy, ha világéletedben egy különleges babzsákra, vagy hihetetlenül kényelmes ülőpárnára vágytál, ők a te embereid!



Csajbok Márta selyemfestő pedig a legszebb sáljait, és mandaláit kínálja árusításra. Mivel minden darab nagy gonddal, és kézzel készül, így a vásárló biztos lehet benne, hogy nem jön vele szembe az utcán a kiválasztott kendő.



Aközépen elhelyezett "sziget- standokat" a Gizusproduct nyitja, amelynek tulaja Vizhányóné Szolnoki Gizus, aki üveggel és kerámiával dolgozik. Ékszereinek minden egyes gyöngyét a saját kezével alakítja egy külön műhelyben, de kerámia bögréi és tányérjai is mind feldobnak egy egyszerű konyhát.



Mellette Maminvent, vagyis Kopócs Éva, aki az újrahasznosítás jegyében készít ékszereket, táskákat, neszeszereket. Ha megfizethető, de tényleg egyedi termékre vágyik a vevő, őt kell keresni!



A Mini Natura vállalkozás a gyermekeknek szól. Nekik kínál strapabíró, de hihetetlenül édes ruhákat, játékokat, amik ráadásul organikus pamutból készülnek. 



A Tündérségek standja még mindig tündéri. Egyedi, kézzel készített játékaik, minden gyermekszobához illenek, igazi éke lehet egy ágynak, de a játékra is kiválóan alkalmasak. (Felnőtteknek is ajánlom, mert a babák annyira szépek, hogy én is szívesen nézegetném a polcomon.)



Anikás, a rendezvény egyik szervezője kerámiával dolgozik. Abból készít ékszereket, tányérokat, edényeket. Ékszerei színesek, megragadóak. Olyanok, amiket az utcán egyből felismersz.



A sziget részt az ÜvegecsCake zárja, akik üvegbe zárták azt, ami egy sütihez kell: alapanyagok, és az elmaradhatatlan szeretet. Termékeik ráadásul szénhidrátcsökkentett, gluténmentes és paleo kivitelezésűek, így bárki által élvezhetőek, és nem utolsó sorban nagyon könnyen elkészíthetőek. Egy ilyen üvegből 4 fő tud falatozni.



A workshop, amin én is részt vettem, Szabó Erzsó nemezművész kézműves foglalkozása, amelyen egy alkotócsomagból készítettünk nemezvirág kitűzőt. (Azt fontos itt megjegyeznem, hogy én már dolgoztam ezzel a technikával, többször is, gyermekként, és hiába voltak hatalmas terveim, hogy mit fogok készíteni, mindig alább hagyott a lelkesedés, és a kitartás, és nemez labda lett a vége. Úgyhogy hatalmas köszönettel tartozom Erzsónak, hogy odafigyelésével, és türelmével végigvezetett az úton, melynek végén egy csodaszép nemez virággal távozhattam. )



16:00-tól Geriskillz bevette a színpadot, és egy órán át szórakoztatta a nagyérdeműt, jazz és soul feldolgozásaival.



Csoda egy nap volt! Aki ott volt, az tudja. Aki esetleg kihagyta, ne aggódjon, mert a CS.A.K. még visszatér.

Miért? CS.A.K.! ;)


Kosztercsi
A képek magánarchívumból valóak.

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

"Hé! Nem azt a lányt húztad jobbra Tinderen?"