KEDDvelem - @geofy


A KEDDvelem rovatomat azért hoztam létre, hogy bemutathassak nektek olyan inspiráló, érdekes, és példaértékű embereket, akiket mindenkinek ismernie kell. Grafikusok, séfek, tetoválók, csoda emberek. Mi a közös bennük? Kedvelem őket. És szeretném, ha te is így tennél! 

Íme Máté, a Geofy márka mögött álló egyik csodafickó, akik a termékeik eladása után a befolyt összeg egy jelentős részét a környezetvédelemre fordítják. Fontos munka, zseniális köntösben! Ez a Geofy:

1. Mesélj a Geofy-ról!

A Geofy egy személyes indíttatású történtet. Kevin a Geofy alapítója azért hozta létre a márkát, mert elborzasztotta a személyesen tapasztalt környezetszennyezés a világ korábban gyönyörű helyein, ezért elhatározta, hogy tenni fog valamit azért, hogy a gyerekei és az unokái még élvezhessék a műanyagmentes, tiszta óceánokat és láthassanak vadonélő állapotokat. Később az élet úgy hozta, hogy Kevin más irányba folytatta és olyan ember keresett a Geofy élére, aki hasonló értékeket képvisel és elegendő időt tud fordítani a márkára, ezáltal a környezetvédelemre is. Így került a webshop a mi (Flóra és Máté) tulajdonunkba. Azóta több fejlesztést is véghez vittünk és megalkottuk a saját víziónkat, elszántan támogatva a Föld védelmét és az alapítványok munkáját.



A Geofy Magyarországon elsőként, 2019 elején kezdett forgalmazni környezetbarát mobiltelefon tokokat, később pedig jöttek a karkötők is. A tulajdonosváltás óta vannak új színek a tokok kategóriában és új kollekciós ásvány ékszerek karkötő formában, melyeket Magyarországon kézzel készítünk.

A Geofynál nem a profit az elsődleges szempont. Persze nekünk is fenn kell tartani a céget, saját magunkat és szeretnénk visszaforgatni a további fejlesztésekre is, de mindenek elé helyezzük az ügyfélélményt és a környezettudatosságot. Éppen ezért a weboldalunk mindig gyors, az üzenetekre szinte azonnal reagálunk, a rendelés és fizetés folyamata egyszerű, a szállítás általában 1-2 munkanap. Minden egyes vásárlás jó érzéssel tölt el minket, mert tudjuk, hogy egy hozzánk hasonló gondolkodású ember hozott egy tudatos döntés.

 

2. Miért tartod fontosnak a környezetvédelmet?

A környezet olyan, mint a hely, ahol lakunk. Azt is tisztán tartjuk, takarítjuk. Miért lenne más a környezetünk? Kicsit tágabban értelmezve az is az otthonunk és kötelességünk megvédeni. Rengeteg szörnyű hírt hallani a Föld minden pontjáról, ahol már most egyértelműen érezhető a környezetszennyezés negatív hatása. Rá kell ébrednünk, hogy nem zsákmányolhatjuk ki büntetlenül a bolygót és vissza kell adnunk a természetnek abból a sok gondoskodásból és erőforrásból, amit elvettünk tőle. A műanyagmentes és lebomló telefontokok biztosan nem szennyezik a környezetet és nem terhelik a bolygót.

 

3. Miért karkötők?

Személy szerint közel áll hozzám a spiritualitás és szeretem az egyedi dolgokat. Az ásványoknak is van egyfajta misztikuma és olyan egyedi vonásaik, hogy például képesek átvenni a viselője rezgéseit és jótékony hatással is lehetnek bizonyos dolgokra. Az ékszereink valódi ásványból készülnek teljesen egyedi tervezés alapján, kis darabszámban így teljesítik a saját, egyedi termékekre vonatkozó igényeket. Így, aki tőlünk vásárol, nem tömegterméket fog viselni és biztos lehet benne, hogy Magyarországon, kézzel készült ékszer kerül a csuklójára.

 


4. Ha találkoznál a 16 éves önmagaddal, mit mondanál neki?

Minden rendben lesz. És jegyezd meg: amit most célnak gondolsz, az valójában csak egy eszköz.

 

5. Ki a kedvenc előadód? Melyik a kedvenc számod, ami mondjuk az alkotási folyamat, vagy új ötletek kitalálásánál szól? 

Teljességgel lehetetlen egyet kiemelni, mint kedvenc előadót vagy zeneszámot, de az egyik nagy kedvenc: DaftPunk - Giorgio by Moroder


6. Ha állat lehetnél milyen lennél?

Bagoly

 

7. Telefontokok gyártásába is belekezdtetek, amik komposztálás során lebomlanak. Hogy látod, van igény ilyen jellegű termékekre?

Itt egy kicsit kell helyesbítsek: sajnos a gyártás még nem nálunk van, habár távlati cél, hogy ez megtörténjen, de egyelőre egy külsős partnerünk gyártja a tokokat. Mi csak a dizájnt és a színeket határozzuk meg. Egyébként igen, van rá igény. Még nem tömegesen, és azt tapasztalom, hogy sokszor magyarázatra szorul, hogy mi is ez pontosan, miből készül, miért jó és mit csinál igazából a Geofy. Bízunk benne, hogy a jövőben sok hozzánk hasonló gondolkodású embert tudunk még inspirálni, hogy környezetbarát terméket válasszon és, hogy sok, jelenleg még nem ilyen irányban mozgó felhasználót tudunk edukálni és ezzel elmozdítani őket a környezettudatosság irányába.



8. A Geofy termékek vásárlása után, az elköltött összeg 10%-át egy olyan szervezetnek adjátok, amit a vásárló választ. 3 témakörben adományoztok: faültetés, óceántisztítás vagy állatvédelem. Miért ez a három?

Azért, mert ez a három dolog a fő pillérje a környezet és a Föld védelmének. Ezekről van a legtöbbet szó a hírekben és az emberek is ezekkel tudnak a legkönnyebben azonosulni. A támogatott szervezetek pedig mind nagy múltú, visszaellenőrizhető alapítványok, akik biztosan arra fordítják a pénzt, amire a vásárlóink szánják.

 

9. Hogy látod a világot 20 év múlva?

Hű, remek kérdés. A világ alakulásán nem igazán szoktam elmélkedni ennyire előre. Remélem, hogy a mi generációnk már úgy fog gyereket nevelni, hogy tudatosan példát mutat a környezetvédelem és a helyes viselkedés kérdésében.

 


10. Mi az az alaptipp, amit egy környezetvédelemmel még csak most ismerkedőnek adnál?

„Nem kell megmentened a világot. Csak ne tedd tönkre a következő generáció számára.”

Elég csak kicsiben kezdeni, nem kell rögtön csomagolásmentes boltba járni és autó helyett biciklivel közlekedni. Kezdetben csak próbálja meg, hogy 2 hétig nem eszik hús, vagy a boltban a banánt nem rakja be műanyag zacskóba, esetleg szelektíven gyűjti a szemetet. Amikor ilyen kicsit célokat megvalósítunk rájövünk, hogy nem is olyan nehéz és könnyebben mozdulunk el a nagyobb változások irányába.


Te mit teszel a környezeted védelme érdekében? Írd meg kommentben! 


2 hét múlva hozom a következő inspiráló embert! Addig is vigyázzatok magatokra!


Kosztercsi

A képek a geofy magántulajdonát képezik.


Amúgy követsz már Instagramon? Ott olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legjobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇


Na és Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet. 👇


Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Magyar érettségi 2017