#CSAKcsütörtök - Gizusproduct


A #CSAKcsütörtök a blogom új rovata. Arra hivatott, hogy a karanténban ragadt alkotók hallassák hangjukat. Hogy ebben a helyzetben se felejtsd el, hogy magyart viselni menő, és magyar alkotót támogatni, bármikor lehet. 

A sort Gizus nyitja, a @gizusproduct márka tulajdonosa. Gizus 4 gyerekkel zárkózott karanténba, így a mindennapjai bizonyára nem unalmasak! Emellett ő a CSAK Design vásárok egy főszervezője.
1.Hogyan éled meg a karantént? 


 A karanténnal kapcsolatban elég vegyesek az érzelmeimEgyik oldalról egy kellemes hozadéka ennek a kényszerű helyzetnek, hogy együtt van a család. A rohanó világunkban szinte mindig erre vágytunk, egy-egy piros lámpánál, vagy a dugóban araszolva felsóhajtunk, hogy miért nem lehet egy kicsit lassítani, és élvezni egymás társaságát. Most azt gondolom, hogy jobban oda tudunk figyelni egymásra. Mivel nekem már nagyobbak a gyerekeim, így én nem nagyon tudok nekik programot csinálni, inkább csendben (nem mindig lábujjhegyen) figyelem a kis életüket. Büszke vagyok arra , hogy felnőtteket meghazudtoló módon alkalmazkodtak ehhez a nehéz helyzethez. Viszont a harmadik hetet kezdtük, és  hogy ne csak a jó dolgokról beszéljünk  kisebb-nagyobb hullámvölgyek vannak. Összezörrenések, unalomvitákHatan vagyunk összezárva, és az nem könnyű, főleg úgy, hogy a fele kamasz. 😁😁 Amit én személy szerint nehezen viselek – de ez minden nyáron problémám, hogy: Mit együnk ma?  


2.Alkottál-e az otthonlét alatt? 


A márkámmal kapcsolatban sajnos nem alkottam, hiába a három hét, még nem sikerült beillesztenem a napjaimba, és valahogy mentálisan sem megy. Békeidőben a reggeli teendők után szoktam a műhelybe menni, de most szinte mindig kellek, és semmi nem vesz rá egyelőre, hogy egyedül legyek a műhelybe. Persze alkotás már volt. Újra horgolok, ami most kifejezetten megnyugtat, varrtam maszkokat a családnak (még Brüsszelbe is repült egy adag). Emellett elkezdtem vadkovásszal pékárut sütni, amit most nagyon élvezek. A kovászt is magam készítettem. 

3.Mi motivál, amikor rossz kedved lesz?  


Ez sem tart örökké. Bízom abban, hogy egy ismerősöm sem lesz beteg. Ez nem a szó szerinti motiváció. Az viszont előrevisz, hogy olyan dolgokat kezdtem el csinálni, ami eddig csak tervben volt. Az eredeti szakmám állattenyésztő mérnök. Most csirkét nevelek, és húsvétkor kel az első adag kiscsibém. Ettől jó kedvem lesz. 

Gizus
Fotó: Buzai Évi

4.
Van-e olyan alkotó, akinek te magad is használod/ hordod a termékeit? 
 

Igen. A legtöbb cuccom Maminventtől van. Inkább apróságok, de a nagylányom hátizsákja is Évi műhelyéből való, amit maga válogatott össze a műhelyében, és Évivel alkottuk meg közösen futáshoz az övtáskámat.  

5.Olvasol most valamilyen könyvet? Nézel valamilyen sorozatot? Mit ajánlanál? 
 
Sajnos most olyan könyvet nem olvasok, amit magam választottam, de nagyon úgy fest a dolog, hogy a Beszterce ostromának neki kell ugranom, mert nem tudok válaszolni a nagyfiam kérdéseire. 😂 
Sorozatot nem nézek, de a karantén elején elkezdtük a csajokkal újra megnézni a legjobb Disney mesefilmeket.  

6.Ott leszel-e a következő CSAK Design vásáron? (bármikor lesz is…) 

Egyértelmű. Mint szervező, nagyon szeretném tudni, hogy erre mikor kerül sor. 

+1 kérdésem pedig, hogy TE hogy éled meg a távoktatást? 

😂😂😂😭 
Négy gyerekem van. Négy különböző iskolába járnak. “Szerencsére” a KRÉTA már kidobott, így rájuk hagyatkozom. Sokat nem tudok segíteni nekik, a középsulis matek kérdések elől inkább elbújok. A nagyfiam német előkészítős. 🤷️ Egyedül a kicsit kell ellenőrizgetni, de szépen csinálja a dolgát. Az élő órák érdekesek, van nálunk bőven. Főleg a zenei órákból. Online cselló-, bőgőóra tarkítja a napjainkat és népi ének. Nem várom el tőlük, hogy most brillírozzanak.  



Jövő héten újabb alkotóval várlak Benneteket! Addig is böngésszetek a CSAK Design alkotói között, és támogassátok őket!

Mindenkit (virtuálisan) ölel:
Kosztercsi

A képek forrása: magánarchívum.


Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇



Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

"Hé! Nem azt a lányt húztad jobbra Tinderen?"