#CSAKcsütörtök - WEALL


A #CSAKcsütörtök a blogom új rovata. Arra hivatott, hogy a karanténban ragadt alkotók hallassák hangjukat. Hogy ebben a helyzetben se felejtsd el, hogy magyart viselni menő, és magyar alkotót támogatni, bármikor lehet. 

Két hete a  gizusproduct márka tulajdonosa, Gizus válaszolt a kérdéseimre, most pedig a WEALL márkanév mögött álló Balogh Dóri enged bepillantást a karantén életébe. 

1.      Hogyan éled meg a karantént?
A karantén számomra is életmódváltással jár. Az elején bevallom meg voltam ijedve, hogy a sok szerepkörömet – anya, tanár, hallgató – hogyan tudom itthonról összehangolni. Az átállás körülbelül másfél hetet vett igénybe. Most a kisfiammal ketten vagyunk itthon, ebben az időszakban több törődést igényel. A bezártságot nem érezzük annyira, mert szerencsére kertes házban lakunk. Szeretem, hogy nem kell korán kelni, sokszor késő estig olvasok.

2.      Alkottál-e az otthonlét alatt?
Nagy szerencsémre az új kollekció februárban elkészült és éppen az intézményi bezárások előtti héten megtörtént a kampányfotózás. A karantén idejére az online marketing és sales tevékenységek maradtak. A sales szakaszt nem érzem jelenleg etikusnak, így nem is kerülnek ki ilyen jellegű posztok. A következő kollekció előkészületei fejben zajlanak, még nem kezdtem el skiccelni, papíron tervezni.
 
3.      Mi motivál, amikor rossz kedved lesz?
Megpróbálok nem eljutni odáig, mert akkor nehezen mászok ki belőle. Próbálom mindig azt tenni, amihez kedvem van, mert úgy tudok abban az adott tevékenységben produktív lenni. Hogyha nem a kisfiammal tevékenykedek (ovis feladatok is), akkor böngészem a divattal kapcsolatos aktuális kérdéseket, posztolok a márkaoldalakra, haladok a doktori kutatási témámmal. Nem szeretem a korlátokat, a szabad, belülről fakadó motiváció híve vagyok. Feltölt, amikor lendületet kapok és jó kedvvel haladok valamivel. 

Balogh Dóri, a WEALL márka tervezője


4.      Van-e olyan alkotó, akinek te magad is használod/ hordod a termékeit?

Főleg kiegészítőket szerzek be a CSAK Design tervezőktől: Byat, Faludi Gabi, Anikás. Ruhadarabok tekintetében eléggé tele van a szekrényem több éve vásárolt darabokkal, amiket szeretek, illetve természetesen van pár kedvenc saját márkás darabom is. Ritkán veszek ruhákat, egyre inkább próbálom kihasználni az aktuális gardróbom adta lehetőségeket. Ha mégis hiányzik valami, akkor kizárólag vintage oldalakról rendelek.

5.      Olvasol most valamilyen könyvet? Nézel valamilyen sorozatot? Mit ajánlanál?

Jelenleg főleg kultúratudományi tanulmányokat és könnyed divattal kapcsolatos könyveket lapozgatok. Az egyik kedvencem a szépséges kivitelezése miatt a A ruha - A divattörténelem 100 ikonikus pillanata című kötet, Megan Hess illusztrációival. Emellett ajánlom mindenkinek a Next in Fashion valóságshowt!

6.      Ott leszel-e a következő CSAK Design vásáron? (bármikor lesz is…)

Igen, mindenképp!

7.      Hogyan éled meg egyetemistaként a távoktatást?

Őszintén szólva PhD hallgatóként már eddig is a saját időnkért feleltünk. A saját becsületünktől és motivációnktól ebben a helyzetben sokkal jobban függ, hogy ki mennyit halad a témájával. A tananyagot letölthetővé teszik, a szakmai órák pedig tömbösítve kerülnek megtartásra online meeting formájában. Alkalmazkodni kell, de szerencsére olvasni itthon a legjobb egy cappuccino mellett, ha hagy a gyerkőc. :D




Jövő héten újabb alkotóval várlak Benneteket! Addig is böngésszetek a CSAK Design alkotói között, és támogassátok őket!

Mindenkit (virtuálisan) ölel:
Kosztercsi

A képek forrása: magánarchívum.


Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇



Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

"Hé! Nem azt a lányt húztad jobbra Tinderen?"