"Meg tudod csinálni, csak higgy benne!"

"Azt akarom, hogy ha kimentek innen sokkal erősebbek legyetek!"- kezdte előadását Vujity Tvrtko,  a Debreceni Egyetemen.
Elég szkeptikus voltam vele kapcsolatban. Egy oknyomozó riporter, egy újságíró palántának mindenképpen érdekes előadó lehet, mégsem tudtam azt, hogy miben mondhat számomra fontosat. Hát mondott. Nem is akármiket.
A kalandos utazásai nem csupán bizonyos titkok feltárására szolgáltak, hanem igyekezett megtalálni azokat a hétköznapi hősöket, akik pénzt, időt és munkát nem sajnálva dolgoznak a világ jobbá tételén.
Nagy szavakat használt, nagy dolgokat vitt véghez. De nem őt akarom fényezni. Csak szeretném ismertetni, hogy mennyire igaza van.

Kell, hogy higgy. Kell, hogy lépj. És kell, hogy élj. 

Embernek kell lenned. Embernek, aki hibázik azon az úton, amit kimértek neki. Vagy nem mérték ki, hanem ő töri saját magának. Teljesen mindegy. A lényeg, hogy hibázz. Mert, ha hibázol azt jelenti, hogy élsz. És ha élsz, akkor csodálatos dolgok történnek veled. Erre vagyunk hivatottak.
És lehetek szentimentális, lehetek elvakult, lehetek elvarázsolt, sőt még álomvilágban élő is, de én hiszek. És mivel hiszek, ezért sikerül. Nem mondom, hogy velem nem történnek rossz dolgok, hogy az én arcomon soha nem gördül le könnycsepp, hogy én soha nem szomorkodom, vagy érzem úgy, hogy becsaptak. De ezeken mind felül kell emelkedni, és azt mondani: "Igen. Pofán vágtak. Fáj. De lesz ez még így se! Felállok, és megyek tovább."
Ilyenkor jön egy ütős zene, fülessel, full hangerőn, és a világnak menés. Ennyi a recept. Ha felesleges dolgokon való gondolkodással élnénk fel a drága időnket és energiánkat, akkor hogyan vennénk észre az élet napos oldalát?
Pedig ott van. És rajtad múlik hogy csukott szemmel jársz-kelsz, vagy nyitottan élvezed a neked adatott mindent. Te hiszed, hogy sikerül?

Kosztercsi

A kép forrása: freepik.com

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇






Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik