Apokalipszis előtt, után, közben

Amikor 2019. december 31-én a szilveszteri bulira készülődtem, és már a taxiban ültem az úti cél felé, azon gondolkodtam, hogy 2020-nak másnak kell lennie.

Valaminek változnia kell, jó a számmisztikája, jól hangzik. Lehet mondani, hogy húszhúsz a mi évünk lesz!


Nem lett. 

Egyik katasztrófa éri a másikat, olyan dolgok történnek gyors egymásutánisággal, amikre nem is számítottunk, olyan embereket veszítünk el, akiknek még nagyon sokáig velünk kellett volna maradniuk.

Van, amihez hozzá tudunk szokni, és van amihez egyszerűen nem. Ez van, így vagyunk beállítva. Míg sokan a karantén helyzetet is nehezen viseltük, azért többen jól jöttünk ki belőle, mint sem. A végtelen Rapunzel életmódnál viszont sokkal rosszabb azzal a ténnyel együtt élnünk, hogy fogalmunk sincs, kinek mennyi idő adatik meg. Benedek Tibor 47, Bálint gazda 101, Kobe Bryant 41 évesen hagyott itt Bennünket. 

És szerintem az ilyen értékes, és jó emberek halála, minket civileket is egy dologra emlékeztet: nem tudjuk mennyi időnk van!

Nem tudjuk, hogy egy óriás világjárvány, egy sima influenza, esetleg egy eltévedt, irányíthatatlan autó okozza majd a vesztünket. De egyszer minden véget ér. Apokalipszis ide vagy oda. És lehet, hogy 2020 egy szörnyű év, de én, az örök optimista, még mindig reménykedem. Még mindig hiszek abban, hogy eljön majd az a hónap, amikor semmi szörnyűség nem történik.
Amikor a hónap túlélésével nem a Jumanji új szintjére léphetünk, hanem egy óriásit a boldog élet felé. Mert valahol mind erre várunk. Az apokalipszis előtt, után vagy közben...

Kosztercsi  

margaretalany csoda grafikája



Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇






Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇


Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

"Hé! Nem azt a lányt húztad jobbra Tinderen?"