Maszk mögött az élet...

A koronavírus jó pár változást hozott az életünkbe. Először is el kellett barikádoznunk magunkat, és egy láthatatlan ellenséggel harcoltunk wc papírral, cukorral és liszttel. Aztán jött a kézmosás és a kézfertőtlenítő mizéria, és végül maradt a maszk hordás.

A maszk, amiért sokszor kinevettünk másokat az utcán, hogy nem is értjük, miért van rajtuk maszk. Mi ellen védekeznek?

Aztán mi is rákényszerültünk a maszk használatra, és én például rájöttem, hogy az ápol és eltakar mennyire igaz a maszk esetében is.

1. Nem kell az egész arcodat sminkelned!

Mire nem jó egy maszk? Elég csak az arcod felsőrészét, és a szemeidet rendbe tenni. A többit úgysem látja majd senki - ez viszont nyilván azzal jár, hogy egész nap hordanod kell majd a kicsikét.

2. Érzelmek elrejtése

Közszájon forgó nézet az, hogy minden ember maszkot visel élete során, hogy valódi érzelmeit elrejtse. Most valósággá váltak a legendák. A maszkunk arra is jó, hogy alatta vicsorogjunk azokra, akikre a szemünk közben mosolyog. 



3. Higiénia, meg amit akartok!

Az egyik barátommal sétáltam maszkban, mikor közölte, hogy nem biztos, hogy jó ötlet volt fogmosás nélkül elindulni, mert így ő maga szagolja a szájszagát. Áhá, viszont mindenki mást megkímél tőle. Mondanám, hogy win-win, de inkább adtam neki egy rágót.



4. A kedvencem 

Ehhez nem is fűzök kommentárt, @ájemdibi olyan szépen összefoglalta:


És úgy egyáltalán, a maszk hordás megnyugtat! Ha másnak nem, placebonak jó lesz!



Ti hordtok maszkot?

Kosztercsi

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇






Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

"Hé! Nem azt a lányt húztad jobbra Tinderen?"