Jó itthon 4./ A tigrises mamusz

Van egy mamuszom. Igazából fogalmam sincs, hogy mikor került hozzánk, vagy hogy egyáltalán az enyém-e, vagy a húgomé, de van. Minden egyes alkalommal vár, amikor hazajövök hosszú idő után. Biztatóan rám kacsint az ágy alól, mintha azt mondaná, : "De jó, hogy megjöttél! Gyere, felmelegítem  lábad!"
  És megteszi. Minden alkalommal, amikor csak itthon vagyok.
Így volt ez, ezen a héten is. Egy kis kiszakadás. Mókuskerékből kilépve, vissza a csigaházba. És annyira jó volt. Mamuszban, és pizsiben végig fetrengeni a házat, annyi helyen főzni, ahol elférek, ahol a mosogatógép elvégzi helyettem- a szó szerint- piszkos munkát, ahol egy mamusz emlékeztet: jó helyen vagy! Az otthon melegében. Ahol a kávé illat nem egy kolis társadtól származik, ahol egyedül jársz ki cigizni, ahol mindig találsz valakit, akinek elmondhatod miért viselkedsz úgy, mint Grumpy Cat!
   Ezt jelenti nekem ez a mamusz. Mindent, ami az otthonomat jelképezi. És tudom nem nagy szám, itt-ott talán még lyukas is, de pont ilyen az otthonom is. Foltozott, ütött-kopott, megtépázott, de az enyém.  Vagy a húgomé. Továbbra sem tudom...

Kosztercsi


A kép magánarchívumból való.
Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!