Régen minden jobb volt...

Amint azt a Facebook oldalamon láthattátok, Pom-pom, gyerekkorunk egyik legnagyobb figurája szobrot kapott- írta az Index. Nyilván nem kell megkérdeznem, hogy "Kicsoda Pom-pom?". :)
Akarva akaratlanul is elgondolkozik az ember - vagy legalábbis a szentimentálisabbja - hogy vajon a mostani generációnak vannak-e olyan hősei, akik egyszer majd acéllemezben köszönnek vissza a járókelőkre. Mert mennyi olyan mese van, ami minket felnevelt?!

Forrás: index

Pom-pom a kis szőrpamacs, aki bámulatosan tudja változtatni az alakját, és bizony mindig megvárta Picurt, csak egy azon alakok közül, akik nap, mint nap a TV elé szegeztek minket. A teljesség igénye nélkül vegyük végig őket:

1. Mézga család

Nincs olyan, a mi generációnkban-hogy a feljebb lévőkről ne is beszéljünk- aki, ha meghallja a híres főcímdalt, ne kapcsolódna be az éneklésbe. Mindannyian kicsit családtagként éreztük magunkat. Nevettünk Kriszta együgyűségén, csodáltuk Aladárt, és az észjárását, és sajnáltuk Gézát, amikor Paula ellőtte a híres "Bár a Huffnágerhez mentem volna feleségül" mondatot. 


2. Kukori és Kotkoda

A két baromfi, és szomszédjai mindenki szívébe belopta magát. Hiszen amellett, hogy minden részen tudtunk nevetni, a végén hatalmas tanulságokat vihettünk magunkkal. És megtanultuk, hogy a pávák igenis hiúak!


3. Kockásfülű nyúl

A kedves kis nyuszi, aki az álomkörnyezetben lakott. Ki az, aki valaha nem vágyott a padlásra, hogy hátha talál ott egy elhagyott bőröndöt, amiben talán a kockásfülű lakhat? A kedves történet, amelyben mindenkit megmentettek, és minden kisgyerek rájöhetett: mindenkinek kell egy plüss figura! 


4. Frakk, a macskák réme

Ha esetleg valaki nem szerette a kutyákat, ez az édes magyar vizsla az egész faját megszerettette vele. Volt benne kedvesség, báj, humor, és egy kis életigazság is. Mégis, ami a számomra legkedvesebb emlék ezzel kapcsolatban: Károly bácsi mindenki nagypapája volt. (Esküszöm, régen azt képzeltem, hogy ő a nagypapim.)


5. Kérem a következőt!

Egész Magyarország kedvenc dokija volt, az öreg Bubó a gyönyörű idézeteivel, amelyeket mindig valamelyik öreg tanárától citált. És a tenyerestalpas (szó szerint) asszisztense, akitől tökéletesen megtanulhattuk mit jelent a viszonzatlan szerelem... Áhh.


5.+1. A magyar népmesék

Van egy olyan mese sorozat, amit mi a családdal, még a mai napig képesek vagyunk nézni. Az örök klasszikus: A magyar népmesék. A drága Szabó Gyula hangján megszólaló történetek a gyerekeknek szórakozás, a felnőtteknek meg egy hatalmas felfedezés: milyen perverzek ezek! És mennyi bennük az igazság. És hogy mennyire leleményes a magyar nép!



Nyilván nem soroltam fel mindet, számtalan remek mese van még! Ha szeretnétek egészítsétek ki kommentben! 
Én most elmentem mesét nézni! Szervusztok!

Kosztercsi


Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇






Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik