Szuperhősök és mi, nők

Valószínűleg mindenkinek feltűnt, hogy a képregények, és az abból készült filmek már nem csak a férfiak, hanem egyre inkább a nők körében is népszerűek. Nyilván a '90-es években is voltak olyan underground csajszik, akik a gyűjtők fanatizmusával vetették bele magukat a rajzolt hősök világába, de ilyen mértéket nem ölelt fel.

Aztán megérkeztek az igazi, hamisítatlan képregény filmek, 2008-ban berobbant a szemtelenül jóképű Tony Stark, és a női szívek egymás után hullottak el. Jött a Chris Evans által megformált, festői testtel rendelkező Amerika kapitány, majd befutott szőke ciklonként Thor, akinek bicepszét nem csak a férfiak, de a nők is elismerően vizslatták. A sor elég hosszú lenne, a lényeg az, hogy mindenféle ízléssel rendelkező nő kapott magának egy szuperhőst, akiről fantáziálhat, és akinek választottját utálhatja. Mert mi nők ilyenek vagyunk. Hiába. De erről most nem ejtek szót.

Arról viszont annál inkább, hogy mi lehet az oka, - a sárm, és a hihetetlen izmok mellett - annak, hogy a nők beleszerettek a szuperhősökbe. A válasz egyszerű: a biztonság. Talán kevesen tudják, hogy mi nők nem is tudatosan, hanem egyfajta hormon alapján választjuk ki, ki az, aki tetszik nekünk. Amit keresünk egy férfiban, az a biztonság. Az az érzés, hogyha bármilyen bajba keverednénk, legyen az fizikai, vagy lelki, a választott képes legyen minket megvédeni. Ezért lehet az, hogy az alacsony lányok magas fiút, a vékony, és gyenge nők erős, talán látható izmokkal rendelkező egyedet választanak.

És pontosan ezért lehet az is, hogy a plátói szerelmek is átalakultak. Míg a '90-es években inkább a romantikus, fiú bandában éneklő, és kiskutya szemű fiúkra buktunk, mára az ideáinkban is azt a bizonyos biztonság érzetet keressük. Így lehet, az, hogy a szuperhősökbe szeretünk bele.

A másik, ami az egyik legnagyobb húzóerő a szerelem nevű kábulatba, az a nevetés. Mi nők sokkal jobban vonzódunk olyan férfihoz, aki megnevetettet minket. Így lehet az, hogy például Deadpool, - akinek ugyan az arca csúf, és az izmait talán egy jelenet kivételével nem látjuk - kedves a szívünknek. Mert képes minket megnevettetni. Mert arra játszik, hogy nevess. Mint oly' sok férfi az első néhány randin. Mert ők sem hülyék! Ők is tudják ugyanezeket...

Úgyhogy hölgyeim! Szerelemre fel! Válassza ki mindenki a neki való szuperhőst, és néha gondolja el, hogy milyen szép is lehet vele az élet...


K. 



A kép magánarchívumból való.

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán


Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik