Online detox - külön kiadás.

Nyugalom.-Zavartalan, békés állapot.


Olyan világban élünk, ami soha nem zavartalan. Egy sima baráti kávézás alatt is "zavarnak". Rezeg, csipog, zizeg a telefon, üzeneteket kapunk és küldünk, szívecskéket és hüvelykujjakat gyűjtünk, ahelyett, hogy valós jelenben élnénk. 

De minden megváltozik abban a pillanatban, amikor rossz hírt kapsz. (Erről majd talán később...)
Egy rossz hír egy másodperc alatt kiszakít a zavarból, és áttesz egy másikba. Ott nem a telód zsizseg, hanem az agyad. A gondolatok úgy futnak egymás után, mint a tőzsdén a számok, mint kergetőző gyermekek. Azzal a különbséggel, hogy nekik még nincs problémájuk. Neked meg van. Méghozzá bazi nagy. 

Mit teszel most? 
Elvonulsz. Mit tennél?! Szerzetes életre kényszeríted magad, hogy számot vess. Magaddal, az Isteneddel, a démonaiddal, bármivel, amiben hiszel, hogy időt tölts olyanokkal, akiket nem látsz eleget, hogy egy kicsit magadba szállj, és kiszakadva mindenből magad legyél. És ugye, ha egyedül maradsz, mit csinálsz? Kattogsz. Pörögnek a gondolatok, és szinte majd kiszakadnak a fejedből. Szinte belefájdul a fejed. Mert hallod őket. És azt kívánod, hogy bár inkább a kikapcsolt telefonod csörögne, bár inkább a 15. vadbarom üzenetét olvasnád, bár inkább a barátaid mémjein nevetnél, minthogy ezt érzed.

Aztán egyszer csak beáll egy kellemes csend. Megbékéltél. Magaddal, a világgal, a helyzettel. És nem vágysz a telefon rezgésre, sőt szinte hálás is vagy, hogy van egy kis időd:

Magadra. 
Mert hányszor feledkezünk meg arról, akiért élnünk kellene? Saját magunkról. Nem fontos a saját dolgunk, mindent magunk elé helyezünk, munkát, szerelmet, barátokat, és azon kapjuk magunkat, hogy saját magunkat egy ketrecben tartjuk, mint valami vadállatot, aki nem mehet emberek közé. Ahelyett, hogy lenne legalább egyetlen nap a héten, amikor kicsit foglalkozol vele. Megsimogatod, megeteted, kifésülöd a szőrét, foglalkozol vele. És ami a legfontosabb: szereted. Mert ha folyton a online vagy, és nem tartasz detoxot, egy idő után azon kapod magad, hogy nem lesz aki a rezgő telefon után kapjon...

Úgyhogy mindenkinek azt javaslom, hogy akinek a munkahelye, a hihetetlen munkatársai, a csodálatos barátai, és a szerető családja megengedi, tartson detoxot! És vessen számot... Hogy évekkel később is legyen aki a selfie kamerába mosolyog!

K.




A kép magánarchívumból való.
Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!