Tartozni egy közösséghez... #yoUDay #DE

Amikor 6 évvel ezelőtt először léptem át a Debreceni Egyetem kapuját egy DExpo alkalmával, már talán akkor éreztem. Nem is éreztem, szinte tudtam. A bőrömön átfutott egy kellemes bizsergés. A szívem egyre hevesebben vert. Azt hiszem ott és abban a pillanatban eldöntöttem: én ide akarok járni! A hatalmas palota része akarok lenni. Bejárni a labirintusszerű épületet. Vidáman köszönni a büfés néninek. Kávét szürcsölve és cigarettát szívva átbeszélni az órán hallottakat a gyönyörű főépület előtt. Vagy csak magányosan leülni a lépcsőjére, elveszni a szökőkút látványában és érezni, hogy itthon vagyok.

Mert a Debreceni Egyetem mindenkinek ezt jelenti. Az otthont. A befogadást. A szeretetet. Az előrelépést. A megérkezést.
Most, hogy ötödik éve az intézmény hallgatója lehetek, mindenkinek azt mondom: megérkeztem. Jó helyen vagyok. Azt tanulom, amit szeretnék, olyan környezetben, ami inspirál, ami előrevisz, olyan oktatóktól, akik nem csak tanárként, emberként is a példaképeim lehetnek.

Tegnap, a yoUDay nevű rendezvényen újra megdobbant bennem valami. És nagyon remélem, hogy a 20000 hallgatótársamban is: Jól döntöttünk. A legjobb helyen vagyunk, ahol csak lehetnénk. Mert mit kívánhat magának egy egyetemista az itt töltött évei alatt? Megfelelő oktatást, pezsgő kulturális életet, világra szóló barátságokat, és olyan emlékeket, amelyeket még az unokáinak is mesélhet. Én ezt már mindet megkaptam. És csak ugyanezeket kívánom a hallgatótársaimnak!

És így a végére én csak annyit szeretnék mondani, hogy köszönöm a Jó Istennek, hogy a Debreceni Egyetem hallgatója lehetek!


K.


A fotó Szebellédi Soma Gergő munkája. A kép régi, de az érzés változatlan!


Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

  1. Az elmult egy honapban ezt probaltam megertetni mindenkivel, aki azt kerdezte miert nem Pestre mentem, de te sokkal jobban megfogalmaztad ��

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik