Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Valamelyik este a Mumival TV-ztünk, és a főszereplőnő éppen próbálta elcsábítani a főszereplőt (esküszöm, már meg nem mondom, mi volt a műsor...). Nagyi hangosan elkurjantotta magát:
-Na mi van kisanyám, viszket odalent? 

Ahogy kimondta engem egyszerre fogott el a röhögés, és az irdatlan vakarózás. Vannak ilyen szavak. Amelyeket, ha hallunk, kimondunk, vagy olvasunk, reflexszerűen tennünk kell valamit. Figyeld csak meg:

VISZKET

Ugye, hogy akaratlanul oda nyúltál valamidhez? Ugye, hogy elkezdted kapargatni magadat?

Azért, mert ez egy ilyen folyamat. Mintha elkezdenék beszélni a fejtetűről, és te önkéntlenül a fejedhez kapnál.
(Piszok rossz, amúgy írni ezt a cikket, megállás nélkül vakaródzom!)

De mi is a viszketés? Nyilván itt most nem arról akarok beszélni, amikor már a bőr darabkák potyognak belőled a kaparászás eredményeként. Hanem arról, hogy mennyi mindent kötünk ehhez a mozdulathoz. Állítólag azért kötik a folyamatot annyi babonához, mert váratlanul jelentkezik, akár csak a (bal)szerencse!

1. Viszket a tenyere


Attól függően, hogy melyik viszket, pénzt fogsz adni, vagy kapni. Bár ezek a legtöbb esetben egyáltalán nem jönnek be, és fogalmam sincs, mi alapján osztották be a kezeket, de ez az általános hiedelem. Bár én sajnos még sosem kaptam tenyér vakarásért pénzt, hiába kapargatom! Ott lehet a bibi, hogy nem csinálom, amit bizonyos kultúrák: tenyér vakarás után kéz a zsebbe, majd beleköpni és a csípőnkhöz, vagy a fejtetőnkhöz dörzsölni. Érted, a nyálas, viszkető tenyered... Zseni ötlet, nem? Akkor inkább csóró maradok!

2. Talp/Láb

A jobb láb, talált pénzt jelent, ez lehet utazással kapcsolatos, például olyan feladatot kap, amelyet sikerrel teljesít, vagy olyan helyre utazik az illető, ahol szívesen fogadják. 

A bal láb, az nagy szívás, mert az utazás alatt elveszik a pénze. 

A talp viszketése pedig azt jelzi, hogy egy eddig ismeretlen, idegen hely az úti cél. 

Úgyhogy skacok, ha viszket a lábatok, útra fel! És vigyázzatok a pénzetekre!


3. Szem


A bal szem viszketése örömöt jelent, a jobb szemé pedig bánatot. Ezt kérlek egy speckó babonás oldalról vettem. Alatta első komment:
- Nekem a bal zsemem viszket, az mi?
- Árpa

Na valahogy így érzem magam én is, amikor viszket a szemem. Az első gondolatom, hogy Jézusom a sminkem - még akkoris, ha nincs rajtam. De tízes skálán mennyire Murphy törvénye, hogy, amikor egy évben egyszer kikreálod magad, akkor fog iszonyatosan viszketni a szemed?!

4. Orr

Na az orrod az a rész rajtad, ami a legnagyobb átkot tudja rád hozni: csókot egy bolondtól!

A belül viszkető orr szomorúságra figyelmeztet. 

Az, akinek az orra kívül viszket, hamarosan „csókot kap egy bolondtól”, ami átvitt értelemben azt jelenti, hogy rászedik az illetőt, bolondját fogják járatni vele. Ez egy dolog! De van ellenszer, mint minden másra is: mondj mondókát!

"Ha viszket az orrod, veszélyben a szád, egy bolond csókja, s egy idegen vár rád. Viszkető orroddal dörzsölj meg egy fát, és máris elfelejtesz minden problémát!” 

Tessék. Rontás volt, nincs. Szívesen!



5. Nemiszervek

Ki ne hallotta volna a "Viszket a h*rém, eső lesz!", vagy a példamondatunkban szereplő "Viszket a p*nája!" kifejezést.  Állítólag mindkettő a szexuális vágyat hivatott kifejezni (de hogy hogy jön össze az esővel, azt annyira nem tudom. )





Neked mid kezdett el viszketni a cikk olvasása alatt/közben/után?
Kommenteld be!

K.


A képek forrása: freepik.com


Amúgy követsz már Instagramon? Ott olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legjobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇


Na és Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet. 👇



Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Prosti pingvinek és társaik