KEDDvelem- @orsInsta


A KEDDvelem egy olyan sorozat, amit legelőször 2018-ban indítottam el a Facebook oldalamon, és az volt a célja, hogy olyan értékes, és izgalmas embereket mutasson be, akiket öröm ismerni.

Aztán tavaly, a karantén alatt újra életre hívtam, akkor már online - írásos formában -, a cél viszont mit sem változott. Inspiráló, motiváló embereket keresni, hozzájuk 10 kérdést szegezni, megmutatni őket mindenkinek.

A mai alany egy nagy példaképem, aki amikor igent mondott a felkérésemre, azt hittem elájulok. Ő nem más, mint Dr. Tapasztó Orsi, vagy ahogy többen ismerhetitek @orsInsta, a nemakarokbeleszólni anyósa, Zsorcika anyukája. Egy fizikus végzettségű csoda nő, aki amellett, hogy prevenciós munkát végez a nemakarokbeleszólni oldalán, gyönyörű akvarell képeket fest, amiket tűfilccel spékel meg. Ja és amúgy mentálhigiénét tanul.

 

Egy szóval: zseni.

 

Ő következik ezen a héten:

 

 1. A nemakarokbeleszólni bombaként robbant az Instagramra, és ezzel együtt az életünkbe is. Előtte mit csináltál?

Ugyanazt csináltam előtte is, mint most, a @nemakarokbeleszolni nem a főállásom. :) Fizikus kutatóként dolgozom, ennek mikéntje picit átalakult a Covid óta, több mint egy éve home office-ban vagyok az ötévesemmel, emellett mentálhigiénét tanulok a Semmelweisen.

 

2. Hogy viselted/viseled, ezt a hirtelen jött – de mindenképpen megérdemelt – sikert?

Eleinte feszített a nagy figyelem, rátesz egy adag megfelelési kényszert az emberre. Aztán ezt lassan sikerült helyre tennem magamban, azóta többnyire sikerül jól kezelnem.

 

3. Ezen az oldalon ironikusan, viccesen, de mégis egy nagyon fontos, érzékenyítő munkát végeztek. Több karakter bőrébe is belebújsz: a vidéki anyós, a nagyvárosi anyós, Zsorcika anyukája, a mindenkinél mindent jobban tudó anyuka/barátnő. Melyik a kedvenced?

Talán egy hajszállal Zsorcika anyukája áll hozzám közelebb, de csak azért, mert ő már akkor is létezett a személyes oldalamon, amikor a @nemakarokbeleszolni oldal ötlete sehol nem volt még. Mondhatjuk, hogy Zsorcika anyukája tehet mindenről.

 

A kép felhasználása szigorúan tilos.

4. Több helyen is lenyilatkoztátok már a lányokkal (Bányainé Nagy Judit, és Fancsikai Eszter, a nemakarokbeleszólni másik két tagja. – a szerk.), hogy Benneteket az Instagram hozott össze. Ott ismerkedtetek meg. Mit gondolsz erről a platformról?

Azt, hogy ha okosan használja az ember, nagyon sok hasznos infóhoz, inspirációhoz, értékes tartalomhoz férhet hozzá. Az Instagram egy csodálatos hely, ha nem követsz olyan tartalomgyártókat, akik feszültséget okoznak benned.

 

5. Fizikus végzettséged van, most pedig mentálhigiénés szakembernek tanulsz. Nem túl nagy a váltás?

Mindig is szerettem volna emberekkel foglalkozni, szakmailag persze nagy váltás lesz, ha egyszer bekövetkezik, emberileg nem, hisz mindkettő a részem.

 

6. Több helyen beszélsz arról, hogy örökbe fogadtatok. Sokszor tartasz erről élő beszélgetéseket az orsInsta oldalon. Hogy látod, milyen a megítélés a mai magyar társadalomban erről a kérdésről? Tényleg olyan, mint amilyen az egyik videódban látható, vagy abban van karikatúra?

Mivel egyre többen vállalják fel és beszélnek róla nyíltan, így már nem számít akkora tabunak, mint mondjuk tíz éve, de hosszú még az út. Nem, az említett videóm nem karikatúra sajnos.

 

A kép felhasználása szigorúan tilos.

7. Tartalomgyártó mellett te művész is vagy! A képeid egyre több nappaliban, hálószobában helyet kapnak! Mi az a technika, amivel te festesz?

Jelenleg az akvarell varázsol el, tűfilccel vegyítve.

 

8. Van kedvenc képed magadtól?

Mindig az az aktuális kedvenc, amin épp dolgozom.

 

9. Ki a kedvenc előadód? Melyik a kedvenc számod, ami mondjuk akkor szól, amikor alkotsz?

Hű ez nagyon változó, abszolút hangulatfüggő. Sokszor festek tibeti hangtálak hangjára, vagy a hetvenes évek zenéjére - Doors, LedZeppelin, PinkFloyd, de a hazai alternatív szcénában is vannak nagy kedvenceim.

 

10. Hol látod magad 5 év múlva? Vajon a tartalomgyártás, vagy a művészet nyeri a versenyt?

Nem szeretném, ha bármelyik is nyerne. :) Mindkét játszótér fontos nekem, remélem szépen megmaradnak egymás mellett.


A kép felhasználása szigorúan tilos.

Ha érdekelnek további inspiráló emberek, akkor kattints IDE, vagy bírd ki még két hétig, amikor a következő KEDDvelem interjút szállítom!

Vigyázzatok magatokra!

Minden jót, 
Kosztercsi

Ez szólt, míg szerkesztettem: 🎧

A képek magánarchívumból valók!

Amúgy követsz már Instagramon? Ott olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legjobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇


Na és Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet. 👇



Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

"Hé! Nem azt a lányt húztad jobbra Tinderen?"