Káprázatos szemfényvesztés, kicsit gyenge Woody Allen

Vegyük Colin Firth-t, Emma Stone-t, rakjuk őket egy filmbe, készítsük feliratosra, az egészet adjuk Woody Allen kezébe, tegyünk bele egy kis mágiát, és egy kis szemfényvesztést, és mehet is a vásznakra.
A Káprázatos holdvilág című film, annyira Woody Allen, hogy ettől jobban, már csak a színész-rendező lehetne az. A 97 perces film, ráadásul nálunk nem érhető el, csupán felirattal, ami egy kicsit megnehezíti, az amúgy is kicsit vontatottra sikeredett élmény befogadását.
Mindenféle spoiler nélkül: hidd el, azt fogod kapni, amit elvársz. A történet egyszerű: van egy mogorva, arrogáns, öntelt, és minden rossz tulajdonsággal felszerelt angol bűvész, akinek az a hobbija, hogy a teljes munkaidőben dolgozó médiumokat lebuktassa, és arcba röhöghesse, hogy az, amit ő csinál, fele olyan menő sincs, mint az ő „nyuszit elő a kalapból” trükkje. (Ez különben csak egy vicc. A fickó kínainak adja ki magát, és kettéfűrészel embereket, meg ilyesmi. Brr!) Az egyik barátja meg is kéri, hogy Sophie nevű médium lánynak lépjen a szoknyája szélére, és bizonyítsa: szellemek nem léteznek. DE –és nem fogod elhinni, itt jön a plot twist- rájön, hogy nem tudja lebuktatni, mert… igen. Beleszeret. A Crawford szerepét játszó Firth viselkedése, olyan lesz, mint egy kutyának, amikor hazaér a gazdi. Mintha hirtelen ráébredne, hogy ezernyi lehetősége van az életben, és hogy ezeket mindet ki kellene használnia. BEST ROMANTIC MOMENT EVER: lerobbannak, és hogy, hogy nem, éppen ott van egy régi csillagvizsgáló, amit évtizedek óta senki nem használt. Oda menekülnek be a vihar előtt, és amikor eláll az eső, kinyitják a csillagvizsgáló tetejét, és megbeszélik, hogy ez nem ijesztő, hanem romantikus. Ez most tök komoly! Imádom Woody Allen-t, tényleg. Kevés tőlem nagyobb fanatikus van (talán apukám, de ezen nem szoktunk összeveszni), de, hogy ettől kellene elájulni? Ez olyan mintha kinéznék a kollégium ablakán, és megbeszélném a mellettem álló sráccal, hogy az, hogy ki van világítva az egyetemnek azon része is, amit éppen felújítanak nem ijesztő, hanem romantikus.
Az operatőri munka és a vágás különben rendben van, a párbeszédek sokszor elmennek egymás mellett, de ez pont azt erősítette meg, hogy menyire nincsen a két szereplő egy világban.
Összességében a film nem rossz, kedves, aranyos, szórakoztató, szerethető, igazi randi film. Bár én egyedül néztem, lehet ezért volt, hogy néha kicsit unatkoztam. Woody Allen fanoknak kötelező, Bridget Jones rajongóknak pláne (Firth miatt), az uraknak ott van Emma Stone, és aki az eredeti hangos filmek szerelmese, annak egy remek 97 perce lesz.  Tehát: 10/7.

                                                                                                    

Kosztercsi 


A kép forrása: imdb

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇







Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik