Facebook használat és a korosztályok- a 4+1 típus

A Facebook elérte azt, hogy a mindennapjaink része legyen. Ott intézzük a munkánkat, csekkolunk le éttermet, kommunikálunk a baratáinkkal, rajongunk a kedvenceinkért, és így tovább. Mivel már mindenkit meghódított, így egyértelmű, hogy minden korosztály képviseli magát. Csak nyilván mindegyik máshogy:

1. A Tini
A Tininek a Facebook az élete. Mindent megoszt, mindent feltölt, mindenkit imserősnek jelöl, mindenkit bejelöl a képein, méteres hashtageket használ, és nem múlik el nap, hogy ne legyen tartalom a falán. (Majd rájön később, hogy mégsem annyira menő az a hányós kép az elmúlt péntekről...)
Az idézetek nagy mestere, és tényleg azt hiszi, hogy azzal, hogy ezt kiírta, eljut ahhoz, akinek szánta, és ezzel mindent megoldottnak vesz. Előszeretettel tageli barátait nagyobb oldalok posztjai alatt, hogy aztán virágnyelven kibeszéljenek valaki mást, aki eszükbe jutott a képről.
Nem baj. Majd kinövik.



2. A Félfelnőtt

A Félfelnőtt főleg takarítási munkát végez a Tini énje után - kössz szépen Ezen a napon!-, és egyre megfontoltabban posztol. Már - jobb esetben - elhagyja az idézeteket, posztjai főleg becsekkolások, néhány fotó a barátokkal, vagy híres emberekkel, és zenei tartalom. A hashtag még jellemző, de az is szépen kiszortírozva. Ő az a kategória, aki már rájött, hogy a leendő - vagy épp már jelenlegi - főnöke is nagy valószínűséggel fent van a Facebookon.



3. A Felnőtt

A Felnőtt, még a Félfelnőttől is megfontoltabb. Fotója nincs sok fent, megosztásokban sem jeleskedik annyira, viszont van egy kedvence: a kommentelés. Mindenkinek, mindenhez, mindenkor. A "De jól nézel ki!", "Semmit nem változtál!", "Ezer éve!" mondatok a leggyakoribbak. Ami nem is meglepő, ha azt nézzük, hogy ők főleg a kapcsolattartásra, és a régi osztálytársak, barátok felkutatására használják a Facebookot. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett sem, hogy soha nem felejtkeznek el senki szülinapjáról, és a köszöntést, egy remek matricával is megspékelik!



4. Az Idős

Az Idős szépen lassan visszatalál a Tini szokásaihoz. Minden képet feltölt, mindegy, hogy az olyan életlen, hogy fogalmunk sincs, hogy Pali bácsi, vagy a szomszéd tehene van - e a képen. Legnagyobb fegyverük a megosztás gomb, mindegy hogy az egy ezoterikus oldal cikkje, vagy egy véletlen erotikus tartalom. A legédesebb tevékenységük mégis az, amikor az unokáik posztjai, képei alá kommentelnek, mondjuk valami ilyesmit: "Azé csak vigyázzá magadra! Töltött káposztát megetted mán?"



+1. Aki nem találja a kategóriáját

A +1. egyértelműen azok halmaza, akik igazából életkortól függetlenül cikáznak a 4. felsorolt pont között, és nem teljesen tudják eldönteni legszívesebben melyik korosztályhoz tartoznának. Végülis... a kor is csak egy szám!



K.

A kép forrása: freepik.com

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!