Aranykörön innen és túl - Kingsman II kritika

Azt a mondást tartom igaznak, hogyha egy film nagyon jól sikerült, nem érdemes már hozzányúlni. Nem szabad neki második részt csinálni, hagyni kell, hogy éveken át tündökölhessen saját fényében. Ezt a hosszú évekig dédelgetett ideámat tiporta porba a Kingsman második része, Az aranykör.
            A történet fonalát egy évvel később vesszük fel, amikor is Töki (Taron Egerton), már kinevelt úriemberként szembenéz egy elutasított Kingsmannal, Charlie-val (Edward Holcroft). Ez körülbelül a film első 10 perce, mégis tocsogott az izgalomtól, a látványos erőszaktól, és a néhol már kellemetlen animációktól. Mert azért azt tisztázzuk, hogy nem emberfeletti képességekkel bíró szuperhősökről szól a film, hanem egyszerű földi halandókról, akik remek kiképzést kaptak egy szabó üzletben.
            A film következő hatalmas csavara, hogy a főszereplő hazaér kedveséhez. Ebben semmi meglepő nincsen, egészen addig, ameddig ki nem derül ki az. Spoiler veszély, mert most bizony olyan dolgokat fogok leleplezni, amik a történetet nem sokban befolyásolják, de az élményhez szükségesek.
Szóval megvan még a lány, az első részből? Nem, nem szimpla lány, egy hercegnő. Egy svéd hercegnő. Aki bizonyos ellenszolgáltatást ígér Tökinek, a világ felszabadításáért cserébe.


Igen, Ő az. Na, a második részben a „Szívem” névre, bizony ő hallgat, ugyanis olyan jól sikerülhetett a világmegmentős éjszaka, hogy együtt is maradtak. Pont az ő szüleivel történő vacsora menti meg Tökit attól, hogy a Fő gonosz (akit Julianne Moore alakít és Poppynak hívnak (hogy hívhatnak így egy rossz embert?)) megsemmisítő csapása örökre kiiktassa a Kingsmanek közül.
            Mit van mit tenni, ilyenkor a legkisebb királyfi elindul, és ugyan hamuban sült pogácsája nincs (pedig az üzlet romjai alatt tudott volna sütni), mégis elhatározza, hogy helyreállítja szervezete becsületét, felfedi a gonoszt, és még egy filmben megmenti a világot.
            Kiderül, hogy a már említett Poppy névre hallgató fő gonosz (ezen még mindig nem jutottam túl, elnézést…) mérgezett kábítószert szórt szét a világ minden pontján, amelynek ellenszerével csak ő rendelkezik. Ez alapján tökéletes alkut tud ajánlani az amerikai elnöknek. Hogy miért pont neki, talán ez azzal magyarázható, hogy a Fehér Ház belsejét egyszerűbb modellezni, mint a Buckingham Palotát. Mert, hogy a film ugye egy angol-amerikai koprodukció, amihez szerintem az angolok csak a kimért stílusukat tették hozzá.
            A sztori szövevényes: előkerülnek halottnak hitt emberek, megjelenik benne egy táncoló Channing Tatum (ezt nyilván nem hagyhatták ki), illetve a csodálatos és utánozhatatlan Elton John. Morális kérdések hada elé állítják a főhőst, megismerhetjük a tökéletes bajtársiasság iskola példáját, és hogy győz-e a jó? Időben odaér-e az ellenszer a világon több millió fertőzött emberhez? Tökiből végül svéd herceg lesz-e? És lesz-e utódja a hasnyálmirigy rákos Mr. Pickle-nek?
            Ezek azok a kérdések, amelyekre mind választ kaphatsz, ha úgy döntesz, megnézed a Kingsman 2-t.
            Javaslom egy kellemes vasárnap esti programként, a barátnőkkel, a pasival, a barátokkal, egyedül, és valakivel, aki minden robbanástól megijed. Vele lesz az igazi!

K.

A kép forrása: imdb

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik