Hogyan add be a szüleidnek, hogy nem végzel időben? - 5 pontba szedve

1. Először Te készülj fel lelkileg!

Ez általában nem könnyű. Úgyhogy először magadban kell rendbe tenned ezt a szituációt: mi vezetett idáig, te miben vagy bűnös, és képes leszel-e ebben az egy évben mindent megtenni, hogy sikerüljön.




2. Találd ki, mit fogsz mondani

Legalább címszavakban szedd össze magadban, hogy miről akarsz beszélni, ugyanis ha nem vagy olyan, aki bármikor tud improvizálni, abban a pillanatban le fogsz blokkolni, és ott állsz majd bambán.



3. Találd meg a legjobb indokot

De ez ne az legyen, hogy buzi a tanár, még akkor sem, ha igaz. Fogalmazd meg, mi az, amit ebben a plusz egy évben csinálni fogsz (és mondjuk az nem hátrány, ha azt meg is csinálod.)




4. Próbáld őket jó hangulatban elkapni

Mivel ez a döntésed a szüleidnek plusz egy évnyi költségbe, és fejfájásba kerül, ezért nem árt, ha jókedvükben találod őket. Egy olyan nap után, amikor nem volt sikerélményük, a főnökkel is összevesztek, s a dugóba is beragadtak nem hiányzik nekik még egy ilyen hír.



5. Külön-külön beszélj velük

Így elkerülheted azt, hogy egymást hergelve egy hatalmas veszekedés robbanjon ki. Ugyanis ha külön-külön beszélsz velük, meg van az esélyed, hogy az egyik beszélgetésből erőt merítve kezdj bele a másikba. (Ilyenkor tudod előnyödre fordítani, ha elváltak a szüleid.)


K.

A képek forrása: giphy

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!