CS.A.K. design – avagy valami új Debrecenben



A Design vásár és kiállítás hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit 11:00 órakor, a Debrecen és környéki érdeklődők előtt.

Az összes kiállító minden terméke egy-egy modellen vonult fel a Déri Múzeum színpadára. A sokadalom ekkor egy-egy standnál kezdett érdeklődni. Gyönyörködtek, kérdezgettek, sőt még fogdostak is – hiába egy Múzeumban vagyunk.

A sort Gizusproduct nyitja, aki csodaszép üveg ékszereit és kerámia edényeit kínálja mind nézésre, mind eladásra.




































Mellette a Kopócs Éva, a Maminvent tulaja és tervezője várja az egyedi pénztárcák, ékszerek és táskák szerelmeseit. Az ő termékei biztosan nem jönnek velünk szembe az utcán! (Nem minthogyha bármelyik jelen lévőről ezt elmondhatnánk...)



Szabó Erzsó selyem-nemez technikával készült kitűzői és táskái amellett, hogy visszanyúlnak a régi hagyományokhoz rendkívül trendik! Sőt! Még egy olyan alkotói csomagot is vásárolhatunk tőle, amelyben részletes leírás alapján saját magunk készíthetjük el a kinézett nemez kitűzőket.



A színpad előtti sarokban egy kedves arcú hölgy, számtalan képpel. Mesi – a húgom – rögtön közli is velem, hogy ha lement a tömeg ide visszajövünk! Miért? Mert Baracsi Gabriella, Gabillustrator olyan egyedi látvány világgal ajándékozza meg a vásárlóit, amitől egyből egy romantikus mesében találjuk magunkat! A róka, a macskák és a vörös szín, mind mind visszatérő motívum nála. (Végül egy eredeti Gabillustrator művel távoztunk, ugyanis a nyereményjátékban nekünk kedvezett Fortuna.)



A terem másik oldalát a Weall Fashion fiatal tervezője Soós Dóra gyönyörű ruháit nézheti és próbálhatja fel a nagyérdemű. A kisgyerekektől a felnőttekig mindenkire gondolt.  



Mellette foglal helyet a Cselekvő Alkotók Közösségének egyetlen férfi tagja, Turi Attila István, aki a byAT márkanév mögött tevékenykedik, és akinek ékszerei annyira egyediek és különlegesek, hogy jobb napjain akár még egy férfi is felvehetné! És nem csak azért, mert betonból van, vagy azért mert minimalista, hanem azért, mert zseniális.



Faludi G üvegékszereit, már Európa-, sőt világszerte ismerik, így nem volt kérdés, hogy ezen a vásáron is megjelenik. Fülbevalók, gyűrűk, nyakláncok és karkötők várták a különleges ékszerre vágyókat.




A sort Konyári Edit, a Konyárika kerámia tulaja zárja, aki nem csak edényeket, bögréket, és fürdőszobai kiegészítőket mutat be portékájaként, hanem eredeti kerámiából készült ékszereket is. (A kedvencem a gyűrű, amiből, ha akarnánk, akár ihatnánk is.)



A sziget, ami a terem közepén lévő három standból áll igazából egy mese sziget. A Tündérségek két tündéri fiatal végtelen kedves figurái. A nyusziktól az elefántokon át az egyszervúig minden olyan lény képviseli magát, aki tökéletes alvó társa lehet a gyerkőcöknek!



Az Anikás márkanév Puskás Ani kerámia ékszereit takarja, amik nem csak a végtelenül igényes tálalás miatt olyan hívogatóak a szemnek, mert ahogy az ember közelebb lép látja, hogy nincs két ugyanolyan darab, és bármennyire is úgy tűnik, nem, ezt nem tudnánk egyedül otthon megcsinálni.



A sort Shumlee, azaz Seres Sára zárja, aki a babaruhák mellett különböző anyagbabákat és játékokat varr, amelyek annyira aranyosak, hogy legszívesebben én is hazavinném őket!






























A rendezvény egésze alatt a Hungária pezsgő jóvoltából kóstolhattak a jelenlévők, sőt a szervezők még egy nyereményjátékkal is kedveskedtek, amihez semmit nem kellett tenni, csak megjelenni, és regisztrálni. Ezen játékon a jelenlévő kiállítók ajánlottak fel utalványokat, és kuponokat a kiállított termékeikre. Ezt volt szerencsénk megnyerni, így hozzájutva egy csodaszép Gabillustrator képhez, ami a kishúgom falát fogja majd díszíteni.



Megjelentek még a Tenger Cake képviselői, akik olyan különlegességekkel várták a Déribe érkezőket, mint Csokoládés- mentás pillecukor, vagy kézműves bonbonok.



Három órától a mostanában oly’ felkapott Páran Zenélnek formáció szórakoztatta a kiállítás vendégeit. Repertoárjukban rengeteg akusztikusan feldolgozott magyar és külföldi dalt egyaránt hallhattunk.



Fontos még, hogy egész nap lehetőség volt egy workshopon részt venni a Debreceni Angyal Műhely jóvoltából, ahol koszorút és virág boxokat készítettünk, és készíthetett mindenki más, aki érzett magában elég kreativitást, és kézügyességet.



A lényeg mégis egy: kellett ez a kezdeményezés Debrecennek. Nagyon jó volt ennyi fiatal, feltörekvő, vagy család és az anyaság mellett munkálkodó művész munkáját látni, velük beszélgetni. Ez egy más világ, amit neked is meg kell ismerned! Hogy miért?



K.



U.I.: Minden a rendezvényen megjelenőt megtaláltok a Facebookon, ha a nevükre kattintotok!

A képek magánarchívumból valóak.

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!