CS.A.K design

Amikor megkeresik az ember lányát, hogy figyelték a munkásságát, és hogy milyen jó lenne, ha elmenne az eseményükre, mint blogger, az mindig egy ilyen mellkas szaggató érzés.



Így izgalommal telve indultam meg a Déri Múzeum felé, ahol a rendezvény vasárnap otthonra talál, és ahol a főszervező Vizhányóné Szolnoki Gizus vár rám. A villamoson végig a kérdéseket mantrázom magamban, és próbálok nagyon összpontosítani, hogy ne hozzam cikibe magam. Sikerült... Hogy hogyan? Olvasd el a cikkemet!



Körülbelül 5  perc útbaigazítósdi után, az üres Déri múzeumi kávézóban ülök Gizussal, a gizusproduct tulajával, és Faludi Gabriellával, aki a Faludi G jewelryt jegyzi. Rövid telefonpörgetés, és gyors bemutatkozás után bele is vágunk. Kicsit mintha ők is zavarban lennének. - Ez jó, gondolom, így jókat fogunk röhögni a bakikon. Így is történt.



 Kosztercsi: Miért CS.A.K? Mit takar a mozaik szó? 

 Vizhányóné Szolnoki Gizus: Onnan jött az ötlet, hogy leginkább család anyák azok, akik Valami mellett, vagy akár főállásként készítik ezeket a termékeket, tehát ez a Család Anya Karrierből indult, ők is a főtámogatóink, a Csak egy nő? Mozgalom. De aztán erre a mozaik szóra ráhúztuk a 'Cselekvő Alkotók Közössége'-t. Ez azért is volt fontos, mert egy idő után már nem az anyaságot, hanem az alkotást szerettük volna hangsúlyozni.
  Meg hát már nem csak anyák, és főleg nem csak nők alkottak nálunk! - szúrja közbe Faludi Gabriella. - Számomra a leginkább a CSAK ebben a CSAK dizájnban az, hogy a tiszta dizájn, amit eladunk. Az a fajta alkotói, tervezői hozzáállás, hogy olyan embereket, alkotókat válogassunk be ebbe a kezdeményezésbe, akik ezt a fajta tervezői attitűdöt tudják elhozni a debrecenieknek.  Budapesten nagyon sok ilyen kezdeményezés van, de Debrecenben, ilyen letisztult dolog, még nem volt. De úgy gondolom, a 21. században a fenntarthatóság kérdése elengedhetetlen, a divatban is, a dizájnban is nagyon markánsan megjelenik, és én hiszek benne, hogy ezek az emberek, ezek az alkotók, ezek a kiállítók ennek a kezdeményezésnek a letéteményesei.



 K.: Mit fog látni a közönség 22-én a Déri Múzeumban? 

 VSzG.: Megegyeztünk abban, hogy lesz egy tervezői vonal, ami szerintünk a húzó ereje ennek az egész eseménynek, mellette pedig olyan alkotókat hívtunk meg, akik a saját szakmájukban minőségi, értékes terméket állítanak elő, ami lehet, hogy nem dizájn, de egy trendi, egy fenntartható alkotás.
Ezekből a kiállítókból lesz 10, akik általában helyiek, vagy valamilyen úton Debrecenhez köthetőek.
A hivatalos megnyitó után , ami 11:30-kor lesz a Hungária Pezsgő italait szolgáljuk fel a közönségnek.
Déltől egészen ötig pedig a Debreceni Angyal Műhely vezényletével workshopokat tartunk, ahol tavaszi kopogtatókat lehet készíteni, illetve gyöngyfűzésre lesz még lehetőség.
Emellett egy koncertre várunk mindenkit, a Páran Zenélnek zenekar jóvoltából, akik egyetemisták, és nagyon trendik. Az esemény egésze alatt pedig a kilátogatóknak lehetőségük lesz igazi dizájn sütiket kóstolni a Tenger Cake sütőjéből.



(Itt történt az, hogy én egy korábbi sajtó terméket felidézve mondtam a két hölgynek, hogy: 
"Hát persze, mert van az a tervező, akit a Hungária Pezsgő szponzorál!"
 Mire Gabi lesújtva közölte:
"Igen. Én vagyok az!")





K.: Mely kiállítókkal találkozhat a közönség?

* Faludi Gabriella (Faludi G Jewelry)
* Soós Dóra (Weall fashion) 
* Turi Attila (byAT)
* Kopócs Éva (Maminvent)
* Szabó Erzsó (Szabó Erzsó Nemez)
* Seres Sára (Shumlee)
* Puskás Ani (Anikás Kerámiák)
* Konyári Edit (Konyarika)
* Baracsi Gabriella (Gabillustrator)
* Nagyváradi Tünde (Tündérségek) 
* Vizhányóné Szolnoki Gizella (gizusproduct)













K.: Lesz egy játék is, ha jól tudom. Hogy is működik ez pontosan? 

VSzG.: Igen, ez a játék végtelenül egyszerű. Az eseményben meg kell nyomni az ott leszek gombot, egy játékra hívó poszt alá kommentelni, hogy "megyek", majd tényleg eljönni, és a helyszínen a Játékpultnál érvényesíteni a jelenlétet. Ezen a játékon a kiállítók ajánlottak fel kuponokat, vásárlási utalványokat a portékájukra, amit rögtön a helyszínen le is lehet vásárolni.




Pontos programterv: 

11:00 - A kiállítás kezdete, ezzel párhuzamosan a Debreceni Angyal Műhely workshopja
11:30 - Ünnepélyes megnyitó, ahol a Hungária Pezsgő jóvoltából mindenki a vendégünk egy pohár pezsgőre
15:00 - Páran Zenélnek koncert

A rendezvény egésze alatt lehetőség van a megkóstolni a Tenger Cake design sütijeit. 
















A belépés ingyenes, illetve aznap 50%-os Déri Múzeum kupont is lehet vásárolni, amit 30 napig lehet majd felhasználni. 

Szerintem ne hagyjátok ki! Én ott leszek! ;)

K.





A képek az alkotóktól valóak.


Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!