10 pont, ami igazolja, hogy: Diplomaosztó = Esküvő

Mint már egy páran tudjátok, a mai nap folyamán végre átvettem a hőn áhított diplomámat. Reggel, miközben készülődtem, az jutott eszembe, hogy igazából mennyi párhuzam van egy ilyen diplomaosztó és egy esküvő között. Ezeket szedem, most össze nektek.
NEVETNI ÉR! ;)

1. A meghívó

Az eseményre meghívókat igényelsz, elmész értük, kiosztod, logisztikázol, és körülbelül 150-szer gondolod újra, hogy biztos mindenkit meghívtál-e.



2. A meghívottak

Egy ilyen eseményen természetesen összegyűlik a rokonság. Ilyenkor nagyon figyelsz arra, hogy melyiküket hívod meg, és melyiket nem, kit hova ültetsz, és kiket engedsz egyáltalán egymás közelébe. Nehogy hajtépés legyen az esemény vége! ;)

3. A ruha

Kapsz egy ruhát, amit valószínűleg a mindennapokban nem hordanál, de erre az alkalomra ez a hagyomány. Sőt néha titokban, még el is képzeled magad, hogyan fog állni rajtad. Hmm. :)



4. A ruha hátrányai

Csak úgy tudsz elmenni pisilni, hogyha mindent gondosan a nyakad köré tekersz, és minden kicsi szegélyre, zsinórra, és részre figyelsz. Nem egyszerű... (Az első mosdóba menetelnél odazártam a talárt. Gondoltam szólok!)

5. Az étterem lefoglalása

Legalább egy hónappal az esemény előtt asztalt kell foglalnod a díszes társaság részére, mert ugye ebben az időszakban mindenki kapkod az éttermek után. De nem mindegy, hogy milyen az a vendéglátóipari egység! Ne legyen légkondi, mert a Mumi füle nem bírja, legyen Tv, mert Apu nézné a meccset, ne legyenek szörnyűek az árak, de ne legyen nagyon messze kocsival, mert ugye kettőt kell fordulni. Nagyon nehéz eset...

6. Már egy hete csak a kajára gondolok...

Ha már tudod, hogy hol fogtok enni, és elég hosszú a "szertartás", akkor egy idő után, már csak a kaja körül jár az agyad. A legfontosabb momentumoknál eszedbe jut, hogy éhes vagy, és képzeletben már egy nagy kacsacombon nyámmogsz!

7. Papírt kapsz róla

A nagy esemény igazolása szempontjából kapsz egy papírt, amit majd bárkinek mutogathatsz, amiről bárkinek mesélhetsz, és amin tényleg ott áll fehéren-feketén, hogy az említett "procedúrán" átestél.

8. A fotók

Nagyon fontos, hogy minden jelentősebb momentum egy életre meg legyen. Hogy majd mutogathasd az unokáidnak, és elmesélhesd a megismerkedésetek sztoriját, hogy teleplakátolhasd vele a falad, hogy minden nagymamának, keresztszülőnek és unokatestvérnek küldj egyet. (Persze a 130-ból kb. 20 úgyis tök homály lesz. De azok a kedvenceink!)


9. A végtelen öröm

Szinte el sem hiszed. Izgulsz előtte. Gyomorideged van, mielőtt elhangzik a neved. Ez mind-mind tök normális érzés, hiszen miután vége a "ceremóniának" ezeket az érzéseket felváltja a végtelen öröm. Az hogy tudod, most már örökké a tiéd. Megváltozik az életed, de te ezt egyáltalán nem bánod! Valamivel több lettél!

10. A plot twist

Mindközül, a legnagyobb hasonlóság az, hogy az utolsó másodpercig félsz, hogy mégis nemet mondanak! Hogy te majd ott állsz egy pulpitus előtt, és végül nem kapsz semmit.


Hála Istennek, nálam nem ez történt! Diplomás kommunikátor vagyok! Úgyhogy most már papír igazolja, hogy szövegelhetek nektek! :)

Csodaszép napot!

Kosztercsi, a kommunikátor




A kép magánarchívumból való.

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!