Nomen est omen - szerelmeink nevei

Én hiszek abban, hogy vannak bizonyos nevek, amikhez vonzódunk. Azért merek erre a következtetésre jutni, mert a közvetlen környezetemben, valahogy mindenki visszatér egy Gizihez, vagy egy Lajoshoz.

Hogy ennek mi lehet az oka, vagy mit is jelentenek a nagy szerelmeink nevei? Ezen kérdések megválaszolására vállalkozom.

Szerelmi háromszög

No, nem a klasszikus értelemben, hanem úgy, hogy nálam 3 név, ami folyamatosan előjön. Ez a három név a Laci, a Peti és a Dani. Az ovis szerelmem Peti volt. Az első fiú, akivel jártam szintén. Az első akivel csókolóztam Laci, és az utána következő három is. Az első nagy szerelmem Dani, és az utolsó nagy csalódás is. Valahogy vonzom az ilyen nevű férfiakat. 


Na, de akkor vegyük is szépen, sorban. 

László

Név jelentése:
Hatalom, dicsőség

Név eredete:
Szláv eredetű, a Vadislav magyar változata

Név elemzése:
A László név figyelmes, türelmes, ötletes és találékony személyiség kialakulását támogatja. A név viselői odafigyelnek a részletekre is. Szeretnek a szabadban dolgozni, mert a természet megnyugtató hatással van rájuk, és ilyenkor belső békét tapasztalnak meg, ami igen fontos számukra. A technikai dolgok érdeklik őket. Csendesek és figyelmesek, hagyományőrzők, fontos számukra a biztonság. Inkább kipróbálnak, tesztelnek minden újdonságot, mielőtt alkalmaznák. Ha valaminek nekilátnak, azt szeretik zavartalanul befejezni. Jellemző rájuk, hogy rend és tisztaság veszi körül őket.


Ha számba veszem az elmúlt éveim Lászlóit egyik sem volt ilyen. De ha a nevük ezt sugározza belőlük, már értem, hogy miért kezdtem velük..



Péter

Név jelentése:
Szikla

Név eredete:
Héber-görög-latin eredetű

Név elemzése:
A Péter keresztnév erős egyéniséget, függetlenséget, önbizalmat adhat viselőjének. Kezdeményező személyiség kialakulását segítheti. A legkevésbé sem hajlandó meghajolni mások akaratának, meglehetősen keményfejű, kompromisszumra nem hajlandó. Őszintén hangot ad a véleményének bármely helyzetben, nem törődve azzal a határral, melyet átlépve mondandóját már inkább az érzéketlenség, mint az őszinteség jellemzi. Kedveli a testedzés különféle válfajait.

A Péterek azért is tetszettek nekem mindig is, mert mellettük végre elengedhettem a gyeplőt, és nem nekem kellett irányítanom. Bár volt már, hogy túlságosan zavaró is volt a hatalomvágy, de ki az, aki ne szeretne egy erős férfi mellett lenni?!


Dániel

Név jelentése:
Bírám az Isten, Isten ítél

Név eredete:
Héber eredetű, a Bibilia igaszságosságáról és bölcsességéről nevezetes alakja

Név elemzése:
A Dániel név olyan egyéniség kialakulását segíti, aki törődik szerettei jólétével, és igyekszik segíteni másokon. Erős vágya, hogy szeretne az emberiség javára lenni. Felelősségteljes és nagyvonalú, de olykor előfordul, hogy rendezetlen, szétszórt. Alkalmatlan azokra a munkákra, amelyeknél az egyik fő szempont az összeszedettség. Inkább olyan munkakör elégítheti ki, ahol használhatja alkotókészségét, ahol emberekkel kerülhet kapcsolatba. Kellemes természetű, sokan kedvelik, mivel érzékelik, hogy segíteni akar a rászorulóknak. Arra is képes, hogy a problémákat a megoldás oldaláról közelítse meg.


Én valószínűleg csak a szétszórtakkal találkoztam. De valahogy az a szeretet, ami árad belőlük, mindig megfog. Aztán újra és újra rá kell jönnöm, hogy megint egy rendezetlent fogtam ki, és inkább visszaengedem...



Ti hisztek ebben? Titeket mely nevek tartanak a bűvkörükben? 
K.

Leírások forrása: nevenapja.hu

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán



Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!