Mit adott nekünk a Marvel univerzum?

A Végjáték után számos kritika érte a Marvel Filmes Univerzumot, de a számok nem hazudnak: Megdöntötte az Avatar regnáló sikerét, és minden idők legtöbb bevételét hozó film lett!

De hogy mit is tanultunk a 23 filmből (mert ugye az új Pókember film is idetartozik még), azt most szépen pontokba szedem nektek:

1. A család az első


És itt nem a klasszikus értelemben vett rokoni, apa-anya-gyerekek viszonyra kell gondolni. Többször, több filmben elhangzott már az, hogy a család egy nagyon tágan értelmezhető fogalom. Egy olyan kör, ahol biztonságban érzed magad, ahol mersz kitárulkozni, ahol minden feltétel nélkül számíthatsz a másikra!
Ez a Marvel filmek alatt tökéletesen kijött. Akár a kisebb csoportokra (Galaxis Őrzői, Bosszúállók) gondolunk, akár a nagy képet nézzük. A család érzés a legfontosabb, amit a Marvel filmekből tanultunk.


2. A hősök is emberek


Számtalanszor támadják a Marvel univerzumot, hogy a hősök egyáltalán nem olyan sebezhetetlenek, mint amilyennek elképzelik őket a "halandók". Stan Lee elmondása szerint éppen arra épített, hogy a ezek a szuperképességgel rendelkező egyedek olyanok legyenek, hogy a helyükre bárki beleképzelheti magát. Ezért lehet az, hogy véreznek, éreznek, megsérülnek, sőt több esetben akár meg is halnak - nyilván egy fennkölt cél érdekében. Annyi a különbség, hogy ők a fájdalmukat, álarc, pajzs, vagy páncél mögé tudják rejteni...



3. Valós problémákkal küzdenek


Fontos az, hogy az emberi oldaluk megmutatása éppen azt eredményezi, hogy ők is megküzdenek a mindennapi problémákkal. Nyilván nem számlák fizetéséről, vagy a bevásárlás megoldásáról beszélek, de ők is küzdenek súlyos érzelmekkel. Szerelmi csalódással, család utáni vágyakozással, gyásszal és a félelemmel, hogy mi van, ha nem lesz holnap?!
Azért valljuk be, hogy ezek a kérdéskörök a mi fejünkben is bolyongtak már...



4. Mindig van megoldás!


Sokszor elfelejtjük az életünk során, egy-egy nagyobb küzdelem, vagy egy nagyobb csalódás után, hogy fel tudunk állni! Hogy elölről lehet kezdeni! Hogy kerüljön, amibe kerül, tovább kell menni. Problémák helyett megoldásokat keresni, és addig menni, ameddig meg nem találod! Mert mindig van tovább!



5. Hogy a jóképű pasik, is elérhetőek!


Sokszor érezzük azt, főleg a végtelen rom-komokat bámulva, hogy az igazán jóképű férfiak soha nem elérhetőek számunkra. De a Marvel tökéletesen lehozza azt, hogy ezek az Istenként élő emberek is egyszerű halandókat választanak maguk mellé társnak! Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy még számomra is van esély! 


Ez az én ötös listám! Ha valamivel kiegészítenéd, egész nyugodtan tedd meg, akár itt kommentben, akár valamelyik platformon!


Köszönöm, hogy elolvastad!

A Marvel univerzum összes szeretetével,

Kosztercsi



Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat 👇



Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel 👇






Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!