5 dolog, amiért szeretjük Bridget Jonest

Mindenkinek van kedvenc filmje. Ezek a legnagyobb becsben tartott, egy évben akár 300x-szor is megnézős mozik. De a kedvencek mellett vannak olyan filmek, amik a KÖTELEZŐ listán vannak, és talán annyira nem lopják be magukat a szívünkbe, de kedves mosoly fut végig az arcunkon, ha meghalljuk a címét.

Nekem a Bridget Jones naplója első látásra szerelem volt. Szó szerint. Mikor először láttam kb. 16 éves lehettem, egy nagyon ronda szakításból jöttem ki (nem röhög, együtt érez), és egy barátnőm ajánlotta búfelejtőnek. Bevált! Még abban az évben megnéztem, vagy ötvenszer. Mára kívülről tudom az egész filmet, és még mindig tiszta szívből tudok nevetni rajta!

Valamelyik nap elérkezettnek láttam az időt, hogy végre a kishúgomnak is megmutassam (nem rég múlt 16). Amíg elvesztem a párbeszédekben, azon merengtem mit is szeretek ennyire ebben a filmben? Mi az, amit mindannyian ennyire szeretünk benne? Ezeket szedtem össze most nektek.

1. Mert egy kicsit mind olyanok vagyunk, mint ő!

Fogyni szeretnénk, kapcsolatot, leszokni a függőségekről, nyilván úgy, hogy ezekért nem teszünk semmit. Kell egy kis idő, mire rájövünk majd, hogy ez így nem megy, de neki egyszerűen ez is annyira bájosan áll...


2. Tökéletesen megjeleníti a két szék közül a földre effektust!

Ki ne járt volna úgy, hogy hosszú ideig pangott a szerelmi élete, majd amint a kiszemeltje hosszú idő után, végre tudomást vesz arról, hogy létezik NYILVÁN bejön a képbe egy másik szép fiú. Ezzel megindul egy maratoni "demitcsináljak? mitcsináljak?mitcsináljak?", aminek a végén általában nem a jó döntést hozzuk meg. Aztán szívhatjuk a fogunkat, és megint azon a bizonyos földön találjuk magunkat.

3. Megtanít az élet egyik nagyon fontos szabályára: SOHA NE ADD FEL!

Nyilván ezt a frázist nagyon sokszor, nagyon sok helyen hallottuk a film előtt is, de igazán jó példát itt látunk rá! A fickó, aki talán a befutó lehetne iszákos gyárkéménynek tart, aki úgy öltözik, mint az anyja? Sebaj, megyünk tovább. A férfi, aki után Isten tudja mióta epekedsz lecserél egy amerikai botsáskára? Álljunk csak fel hercegnő, korona a helyére, és gyerünk! Egész Amerika a seggeden röhög, mert le kellett csúsznod egy tűzoltó póznán? Ugyan, volt már az úgy mással is!
És napestig sorolhatnám! Bridget tudja: mindig van tovább! ;)



4. A romantika nem mindig a klasszikus értelemben vett "édelgés"

Zseniális, ahogy Cleverrel a csónakban disznó verseket szavalnak egymásnak, vagy ahogy Darcy átöleli a bugyiban fagyoskodó Bridgetet. Ilyenkor mindig kicsit megmelegszik a szívem, és az jut eszembe, hogy azoknak is van remény, akik nem olyan romantikára vágynak, mint bárki, hanem...hogy is mondjam? Egy kicsit mások. :)


5. Senki nem tudja úgy viselni, a nyuszifarkat, mint ő!

Életem egyik legjobbja lesz, ha egyszer meghívottja leszek egy ringyók és papok bulinak! És ha egyszer ez tényleg megtörténik, megpróbálom majd olyan magabiztossággal viselni a nyuszifarkat, mint Bridget!



Tudnád folytatni a sort? Tedd meg!

Mindenkit ölel szeretettel a halálosan BJ fan Kosztercsi


A gifek forrása: giphy

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇





Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik