Ha én lennék...

Nagyon sokan nagyon sokféleképpen megírták, vagy megénekelték már a "Ha én lennék..." témát. Köztük én is.

Mert mennyire izgalmas már kicsit más bőrébe képzelni magad? Kicsit elképzelni, hogy te vagy a szél, aki megkeresi a lányt, a zászló, aki soha nem lobog, vagy a fiú, csak egyetlen egy napra.

Másnak lenni jó. Másnak lenni más. Egyetlen napra belebújni valaki más bőrébe izgalom. Átvenni a szokásait, az érzelmeit, a félelmeit.

Másnak lenni felelősség. Felelősség magadnak és a társadalomnak, mert ki tudja kinek adsz erőt azzal, hogy te más vagy?

De miért is akarunk folyton valaki másnak tűnni? Valaki más bőrébe kívánjuk magunkat, pedig még a miénk is pont jó ránk! Nem vagyunk kígyók, hogy egyik bőrt leváltva öltsünk újat - hála Istennek. 

Soha nem jó, ami van. Folyton elégedetlenkedünk. Másokat nézünk, és másokat másolunk, és egy szépen napon arra ébredünk, hogy valaki más életét éljük, amiben nem is vagyunk boldogok. Kirakat élet. Kint minden szép, díszes, sminkelt, mosolygós, belül pedig egy sötét szoba, a legnagyobb félelmek raktára, az óriási rondaságok kalitkája, az eltitkolt bűntettek széfje. 

Másnak lenni szörnyű. Másnak lenni nem más, csak hazugság. Egyfajta menekülés. Menekülés a valóságból a semmibe. Menekülés a szokások, az érzelmek és a félelmek elől.

Másnak lenni felelősség. Felelősség magadnak és a társadalomnak, mert ki tudja, hogy ki lesz az, aki majd a másságból visszarángat, és azt mondja, jó, vagy így ahogy vagy. 
K.



A kép magánarchívumból való.
Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik